Wonen

2X interieur inspiratie voor deze lente

Op een paar teleurstellende dagen na lijkt de lente nu echt begonnen. Bij mij gaat het dan kriebelen om het huis weer een kleine make over te geven. Als jij hier ook last van hebt geef ik je graag wat interieur inspiratie voor deze lente!

Kleur, kleur en nog meer kleur

Lente is hét seizoen voor kleur. Vaak denken mensen hierbij aan pastel tinten maar een lekkere knal kleur kan ook gewoon. Na de grote lente schoonmaak kunnen je muren ook wel een likje verf gebruiken, dan is je huis weer helemaal spik en span tot de volgende make over. Als je net als ik moeite hebt met het kiezen van een kleur heb ik leuk nieuw. Het is hartstikke trendy om met meerdere kleurvlakken te werken. Je kunt dus gewoon twee of drie verschillende kleuren op één muur knallen. Als je toch liever maar één kleur op de muur wil raad ik licht roze, diepgroen of een knallende gele kleur aan. Deze kleuren kunnen voor een grote verandering zorgen en wat is nou zonniger dan een gele muur.

Een andere makkelijke manier om kleur toe te voegen of je kleuren pallet te veranderen voor dit seizoen is door een paar leuke woonaccessoires toe te voegen. Van kussentjes tot kaarsen, van vazen tot een dekentje op de bank, of als je all out wil gaan een nieuw vloerkleed.

Plantje hier, plantje daar

Wat schreeuwt er nu meer lente dan planten en bloemen. De lente geeft mij altijd een optimistisch gevoel doordat alles weer groen wordt en er overal van alles begint te groeien en te bloeien. Waarom zou dat stoppen bij je voordeur. Neem een paar extra planten in huis. Zij zullen het nu extra goed doen in de lentezon.

Meer inspiratie nodig? Lees verder op onze site of bij onze vrienden van Woonlovers! Hierna nog niet klaar met lezen? Kijk dan ook eens naar de woonblog Wonenkanjer!