Slaapkamer Wonen

3 tips bij de aanschaf van een vloerkleed

Het kopen van een vloerkleed kan wat overweldigend zijn met zoveel verschillende mogelijkheden, kleuren, stijlen en formaten. Voordat je je geld gaat uitgeven aan vloerkleden, moet je eerst uitzoeken waar je het kleed precies voor nodig hebt en welk doel het dient. Is het ter decoratie of heeft het ook een functie? Is het kleed voor je woonkamer of je hal? Hierbij een drie handige tips die je zeker zullen helpen bij de aanschaf van een vloerkleed! 

Bepaal de maat van het vloerkleed

Het kan soms lastig zijn om een beeld te krijgen van het formaat van het vloerkleed dat je gaat kopen. Een handig hulpje is om hierbij een laken op de gekozen plaats van het vloerkleed te plaatsen en het op te vouwen tot de gewenste grootte. Dit geeft je een duidelijk beeld van hoe het vloerkleed zal passen in de ruimte. Ben je tevreden over de positionering? Meet dan de lengte en de breedte van het laken op. 

Maak een keuze voor de stijl van het vloerkleed

Nadat je het gewenste formaat van het vloerkleed weet, is het tijd om na te gaan denken over de stijl van het kleed. Dit is over het algemeen afhankelijk van je interieur en persoonlijke smaak. Is je huis en interieur modern? Dan kun je een eigentijds en modern vloerkleed overwegen. Daarnaast een vloerkleed in een traditionele Perzische stijl juist een leuk contrast toevoegen. Het is verder ook mogelijk om een vloerkleed te kiezen in een effen kleur of een bepaalde textuur en stof, zoals jute. Heb je een bank en gordijnen in een drukke print, dan kan het verstandig zijn om voor een rustig en eenvoudig vloerkleed te kiezen. 

Kijk naar het type vloer

Het type vloer waarop je het vloerkleed gaat plaatsen, heeft zeker invloed op je keuze voor een kleed. Heb je een harde gladde vloer, dan is de kans groot dat het vloerkleed gaat bewegen. De meeste goedkope vloerkleden zijn dun en licht en hierdoor is er een grote kans op uitglijden. Kies daarom voor kwalitatieve dikke kleden of ga voor een gemakkelijke oplossing en koop een antislip ondertapijt wat voorkomt dat het gaat schuiven.