Geen categorie Wonen

3 tips om mooie video’s te maken

Video’s zijn tegenwoordig het ultieme medium. Ga je op reis, dan kun je zeker je camera niet vergeten om de beelden vast te leggen. Met bewegend beeld kun je je ervaringen vaak een stuk beter vereeuwigen dan met een foto. Post de video op je sociale media en geef je vrienden en familie een kleine sneakpeak van je onvergetelijke reis. 

Filmen met behulp van een drone 

Van prachtige stranden tot avontuur bergpaden, een drone is een geweldig hulpmiddel voor het maken van prachtige luchtvideo’s. Maar wat is de beste drone en wat moet je doen om de beste beelden vast te leggen? Met zoveel modellen, instellingen en technieken kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen.

Tip 1: Zorg voor voldoende beeldmateriaal

Het is altijd aan te raden om meer beeldmateriaal vast te leggen dan je denkt nodig te hebben. Een handige tip is om altijd minimaal 5 seconden langer te filmen dan je denkt nodig te hebben. Film daarom hetzelfde gebied vanuit verschillende hoeken. Wanneer je dit gaat editen zal dit een meeslepend en avontuurlijk effect hebben. 

Tip 2: Leer je drone goed kennen voordat je gaat filmen

Heb je nog nooit eerder met een drone gefilmd, dan is het verstandig om eerst de basisprincipes van de drone te leren kennen voordat je gaat vliegen. Wees niet bang en experimenteer met verschillende instellingen, onderwerpen en technieken om erachter te komen wat voor jou werkt. Wil je meer advies ontvangen over de drone? Koop dan nu je drone via Droneland.nl

Tip 3: Experimenteer met editen

Je kunt nog zo’n goede beelden hebben vastgelegd, maar de kwaliteit van de video ligt voor een groot deel ook bij het editen. Zorg ervoor dat je je scènes kort en krachtig houdt. Knip niet te veel weg en pas je belichtingsniveaus en kleuren aan. Hierdoor zal je video een professionele uitstraling krijgen. Door een beetje muziek op de achtergrond toe te voegen, raken de kijkers meer betrokken bij je video.