Tuin

3 tips om weer een groen gazon te krijgen

Als je gras in je tuin hebt, dan wil je natuurlijk een prachtig groen gazon. Toch is het vaak lastig om het gras groen te houden. Heb jij last van kale of dorre plekken in het gazon? Dan geven wij je 3 handige tips om je gazon weer groen te krijgen.

Tip 1: Regelmatig maaien

Voor een groen gazon is het enorm belangrijk om het gazon regelmatig te maaien, hierdoor bevorder je de groei en kwaliteit van het gras. Lange grassprieten blokkeren namelijk het zonlicht voor de kortere grassprieten. Als je maait dan krijgt het gehele gazon weer daglicht, waardoor ook de kleinere grassprieten beter groeien. Dit voorkomt dat ze dof en bruin worden. Wij adviseren om van de lente tot de herfst het gazon één tot twee keer per week te maaien. Tijdens warme periodes in de zomer mag het gras best wat langer worden. Wij raden aan om het gazon in deze periode een keer per twee weken te maaien.

Tip 2: Extra sproeien bij droogte

Het kan tijdens de zomer flink warm worden in Nederland. Als het warm en droog is kan je het beste extra sproeien. Het gazon heeft extra water nodig. In droge periodes is het aangeraden om eens per week te sproeien. Het liefst op een moment dat er geen zon op het gazon staat, bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of laat in de avond

Tip 3: Leg groene graszoden

Als de dorre en kale plekken in het gazon niet meer te herstellen zijn dan kan je het beste kiezen voor het leggen van nieuwe graszoden. Dit zijn kant en klare grasmatten die erg dicht begroeid zijn. Het leggen van deze graszoden zorgt ervoor dat je binnen korte tijd een prachtig groen gazon hebt liggen. Via de webshop van Kuypers Graszoden kan je gemakkelijk en voordelig de beste kwaliteit graszoden bestellen.