Badkamer Wonen

3 tips voor een veilige badkamer voor senioren

Met het ouder worden kan het zijn dat je ook minder mobiel wordt, waardoor sommige bewegingen nou eenmaal lastiger worden. Voor veel senioren is het in bad gaan of douchen een flinke uitdaging. Niet voor niets gebeuren er in de badkamer veel valpartijen van ouderen. De natte vloer zorgt voor extra gladheid.

Bij het (opnieuw) inrichten van je badkamer is het daarom verstandig om rekening te houden met de toekomst. Zeker als je van plan bent om je oude dag in dit huis mee te maken dan is het verstandig om voor een veilige badkamer te kiezen. Ook kan het zijn dat je al minder mobiel wordt en toch graag wilt genieten van een bad of wilt veilig wilt douchen. Wij geven in dit artikel 3 tips voor een veilige badkamer voor senioren.

Tip 1. Inloopdouche

Douchen is natuurlijk enorm belangrijk, echter kan dit voor senioren een hele uitdaging zijn en brengt het ook nog eens gevaar met zich mee. Zeker een douchecabine met een hoge douchebak kan voor ouderen een flink obstakel zijn. Als je een veilige senioren badkamer wilt is het verstandig om een inloopdouche te creëren. Met een inloopdouche heb je geen last van een drempel waarover je kunt struikelen.

Tip 2. Instapbad 

Als je er de ruimte voor hebt dan wil je natuurlijk graag nog lekker kunnen genieten van een bad. Voor veel ouderen is een bad instappen erg lastig en kan dit een gevaarlijke situatie veroorzaken. Gelukkig biedt een speciaal instapbad de mogelijkheid om gemakkelijk je bad in te stappen. Aan de zijkant van het bad zit een waterdicht deurtje dat het instappen een stuk makkelijker maakt. Een instapbad is een ideaal sanitair hulpmiddel voor ouderen. Op Sani-Assist.nl vind je nog veel meer sanitaire hulpmiddelen voor een veilige senioren badkamer.

Tip 3. Ruimtelijkheid

Van plan bent om je badkamer volledig te vernieuwen of om aanpassingen te doen om de ruimte veiliger te maken? Dan is het enorm belangrijk om rekening te houden met ruimtelijkheid. Een ruime opstelling in de badkamer is enorm belangrijk. Dit maakt het namelijk ook mogelijk dat je met een rollator, rolstoel of verzorger gebruik kunt maken van de badkamer.