Tuin

3 tips voor het gebruik van stapelblokken

Wat is een stapelblok?

Soms zie je in de tuin kleine muurtjes of bloembakken die gemaakt zijn van allerlei opgestapelde blokken. Deze blokken zijn niet te vergelijken met bakstenen, omdat er dan gebruik had moeten worden gemaakt van cement. Stapelblokken zijn daarentegen prachtige blokken die gemaakt zijn verschillende soorten steen. Kenmerkend voor deze blokken is dat ze gelijkmatige vlakke randen hebben waardoor ze gemakkelijk kunnen worden opgestapeld en niet om kunnen vallen. Deze blokken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt in de tuin.

De functie bepalen

Het is belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Deze blokken zijn namelijk inzetbaar voor verschillende doeleinden. Neem bijvoorbeeld het maken van een bloembak. Door de blokken in de gewenste vorm op te stapelen, kan het uitstekend worden gebruikt als een bloembak. Daarnaast kan het ook worden gebruikt als muurtje.

Een hoogteverschil creëren in de tuin

Tip twee heeft betrekking tot het creëren van een hoogteverschil in de tuin. Een vlakke tuin kan namelijk saai overkomen. Door op een veilige manier hoogteverschillen te creëren in de tuin door middel van het gebruik van een stapelblok, krijgt je tuin een speelse en leuke uitstraling. De blokken zijn naast elkaar te leggen en vervolgens op te stapelen waardoor je de gewenste hoogteverschillen kunt maken.

Extra stevigheid

Alhoewel de blokken van zichzelf al zwaar zijn en de kans op omvallen nihil is, kan het een tip zijn om te zorgen voor nog wat extra stevigheid. Dit kun je doen door de blokken aan elkaar te bevestigen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hiervoor speciale lijm te gebruiken. Door de blokken met elkaar te bevestigen, zorg je voor net dat beetje stevigheid zodat je er zeker van bent dat de constructie goed intact blijft. De lijm is makkelijk te bevestigen, en daarnaast kun je overtollige lijmresten makkelijk verwijderen met een doekje.

Met stapelblokken kun je je creativiteit in de tuin de vrije loop laten waardoor je tuin er nog mooier uit komt te zien dan voorheen. Door middel van het gebruiken van stapelblokken, voorzie je jezelf van allerlei gemakken en is het niet nodig dat je een hovenier inhuurt voor het inrichten van je tuin omdat je de blokken zelf naar wens kunt plaatsen.