Wonen

4 dingen die je moet weten bij de keuze van de juiste ladder

De meeste mensen, binnen en buiten de beroepen, gebruiken regelmatig een ladder. Voor de huiseigenaar kan het gebruikt worden als een opstapje om hogere planken te bereiken, een gloeilamp te vervangen of zelfs batterijen voor rookmelders.

Voor de doe-het-zelver omvatten projecten vaak uitgebreide bereiken. Het kan zo simpel zijn als het schuren van een paneel (ik wou dat mijn armen langer waren) om een ​​verhoogd dek te bouwen. Hier bestaat de behoefte aan verschillende laddertypes, afhankelijk van het werk dat voorhanden is.

Voor de professional is het een soort laddercollectie. Trap-, uitschuif- en multifunctionele ladders zijn allemaal nodig. In sommige gevallen passen steigers en pompkrikken bij de rekening. Dus hier is een inleiding op de vier criteria bij het selecteren van een ladder.

 

1: Welk type ladder heb ik nodig?

Dit lijkt misschien een fundamentele vraag, maar verschillende ladders zijn ontworpen om u veilig door verschillende projecttypes te leiden. Het vinden en selecteren van de juiste ladder is uw eerste stap om de juiste tool voor de klus te krijgen.

Enkele basistypen zijn trapladders, reform ladders, uitschuifladders en scheve ladderladders (een onmisbaar speciaal item dat pro’s bespaart op NEN-boetes). De lijst kan doorgaan met speciale ladders zoals zolderladders, opstapjes, rolladders en accessoires die ervoor zorgen dat uw ladder meer doet.

2: Het kiezen van het juiste ladderbereik / hoogte

Dat is juist; er zijn twee factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste ladder. Hoe ze worden berekend, hangt af van het type ladder dat u gebruikt.

Trapladders omvatten de lengte van de ladder in geopende toestand en een maximale hoogte die u wilt bereiken, berekend voor een gemiddelde lengte van 5’9 “met een verticaal bereik van 12”.

Dus als u weet hoe hoog u wilt komen, laten we zeggen 10 ‘, zou u waarschijnlijk een ladder van 6’ kopen, zodat u veilig bijna 4 ‘boven de grond kunt staan.

Selecteer een hoogte: Trapmaat, bij benadering het hoogste staande niveau en maximaal bereik.

Uitschuifladders hebben nog een paar andere overwegingen. Hier komen de maximale lengte van de werkladder en het hoogste staande niveau in het spel, gebaseerd op dezelfde fysieke kenmerken van het hierboven beschreven individu.

Omdat er een door de gebruiker gedefinieerde gebruikshoek is op een uitschuifladder, een overlapping van de secties en de projectie van de ladder boven het magere punt, is het kiezen van het juiste product hier een beetje lastiger.

3: Het kiezen van de juiste gewichtscapaciteit

De meeste thuisgebruikers hebben geen superzware ladder nodig. Professionals moeten er daarentegen voor zorgen dat de ladder die ze gebruiken hen en hun hulpmiddelen kan ondersteunen. Dit is allemaal gemakkelijk op te lossen door te weten wat duty ratings eigenlijk zijn.

 

Duty rating is een categorie die is toegewezen aan een ladder. Het is een manier om gemakkelijk te zien hoeveel totaal gewicht een ladder kan dragen in elk van zijn stappen zonder enig risico voor de gebruiker. Het is geschreven in Romeinse cijfers, gaande van lichtere ladingen tot zwaardere. Ze beginnen bij III en gaan naar I, en voegen dan IA en IAA toe voor nog zwaardere belastingen.

Onthoud dat deze beoordelingen al het gewicht omvatten dat de ladder kan dragen. Sommige mensen maken de fout om een ladder op te gaan omdat ze onder de toegestane gewichtslimiet vallen en niet nadenken over het zware gereedschap dat ze dragen.

4: Het kiezen van het juiste materiaal

DIRKS ladders maakt trap- en uitschuifladders met twee hoofdtypen materialen: aluminium en glasvezel. Beide materialen hebben voor- en nadelen, afhankelijk van het soort klus dat je hebt gepland.

Ze zijn niet geschikt voor gebruik in de buurt van elektriciteit, omdat ze geleidend zijn en ongevallen kunnen veroorzaken.

Aan het eind van de dag begint het kiezen van de juiste ladder met het bedenken voor wat voor soort baan je het gaat gebruiken. Zorg er vervolgens voor dat u alle voorgaande stappen hebt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw product niet onder de maat presteert, of, aan de andere kant, koopt u een ladder met functies die u nooit zult gebruiken of gewoon een te hoge besteding vanwege een gebrek aan informatie.