Badkamer

4 x inspiratie voor een moderne badkamer

Een moderne badkamer, dan hebben we het over minimalisme! Een strak design, kleuren die perfect op elkaar afgestemd zijn en de nieuwste trends die zichtbaar zijn. Hoe zien die nieuwste trends er dan uit voor de badkamer? Laat je inspireren door deze 4 tips om zo jouw eigen moderne badkamer te creëren.

Kies voor een losstaand bad of inloopdouche

 

Je gaat de badkamer verbouwen. Kies dan zeker voor een losstaand bad. Badkamers met een losstaand bad horen helemaal bij de moderne look. Een losstaand bad past perfect in een grote badkamer. Het is meteen de blikvanger van de ruimte als je binnenstapt. Koop een stalen badrek erbij. Hier kun je jouw boek of e-reader op kwijt, terwijl jij van een heerlijk warm bad geniet.

Geen ruimte voor een losstaand bad? Geen probleem. Ook een douche is in moderne stijl te gieten. Kies dan voor een inloopdouche. Een moderne douche bevat veel zwart en staal. Bij een inloopdouche kun je kiezen voor een regendouche. Deze zorgt voor veel water en past weer in de moderne badkamertrend. Met een inloopdouche heb je meer plek. Zo kun je ook samen onder de douche. 

Strakke badkamerverlichting

 

Badkamerverlichting is belangrijk. Het geeft sfeer. Daarnaast is er geen ruimte in huis waar uiterlijk zo centraal staat. Even je haar kammen of make-up opdoen.. Veel mensen doen dit in de badkamer. Welke verlichting past nu in moderne badkamers? Dit zijn dimbare spotjes. Hiermee heb je zelf de regie over hoe romantisch of fel je de belichting hebben wilt. Toe aan rust? Dan zorg je eenvoudig voor zachter licht.

Een andere vorm van verlichting, is dat deze al in de badkamermeubels zelf verwerkt zit. Denk aan een spiegel met verlichting of spotjes in het badkamermeubel zelf. 

Hangende meubels

 

Hangende meubels zijn ruimte besparend. Daarbij passen ze volledig in de moderne trend van nu. Veel mensen vinden hangende meubels mooi. De strakke afwerking en lijnen, veel al in de kleuren zwart, beton of marmer passen bij de moderne inrichting. 

Hangende badkamermeubels zijn onder andere een hangend toilet, badkamermeubel en hangende opbergkasten.   

Less is more

 

De tijd dat de planken vol met verschillende flessen shampoo, badschuim en scheerschuim stonden is wel echt voorbij. Tegenwoordig geldt: less is more. Oftewel: ontspullen en opruimen. Wat je in de badkamer laat liggen, is met zorg uitgedacht. Die ene handdoek aan de rand van het bad. Of je badjas aan de wandhaak. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met baden+