Duurzaam Slaapkamer Wonen

5 mythes omtrent PVC ramen

Mythe 1. PVC-profielen zijn te duur.

De kostprijs van pvc-profielen hangt af van verschillende factoren: het aantal kamers, de keuze van de profielen, de keuze van de accessoires. De innoverende technologieën van elk jaar maken het mogelijk de productie rendabeler te maken. Bovendien wordt polyvinylchloride gebruikt om het materiaal voor de deuren en ramen af te leiden, en het fabricageproces is niet zo omslachtig of duur als dat van de concurrentie. Daarom is de prijs concurrerend en redelijk, waardoor het een betaalbare optie is voor u om te installeren in uw huis, kantoor of een andere vestiging. PVC ramen zijn ook energie-efficiënt en houden warme lucht binnen. Tijdens de koude maanden bent u tot 50% minder kwijt aan uw energierekening. Bent u opzoek naar PVC ramen en woont u in de buurt van  Maldegem? Zie dan PVC Ramen Maldegem.

Mythe 2. PVC-ramen hebben een kortere levensduur.

PVC ramen hebben van de BRE een minimale referentie levensduur van 35 jaar gekregen, met minimaal onderhoud gedurende deze periode. PVC ramen van de eerste generatie – die nu 50 jaar oud zijn presteren nog steeds goed tot ver na deze periode.

Mythe 3. Elk PVC raam heeft een standaard (witte) kleur en standaard rechthoekige vormen.

Hoewel dit de meest voorkomende vorm en kleur is die we zien, is het verre van het hele scala van mogelijkheden van het moderne PVC venster. Kleuren die passen bij het designpalet van uw nieuwe huis, elke tint van houtnerf-effect imitatie: dankzij moderne technologieën, kunt u andere dan witte PVC deuren en ramen hebben. Beide zijden.

Mythe 4. PVC ramen zijn giftig en niet ecologisch.

Hoewel PVC een synthetisch kunststof polymeer is, is het toch veiliger en milieuvriendelijker dan andere materialen die gebruikt worden om deuren en ramen te maken. Tijdens het fabricageproces worden chemische verbindingen toegevoegd om te voorkomen dat giftige stoffen vrijkomen. Naast de lange levensduur hebben veel brand- en veiligheidstests aangetoond dat er minder giftige stoffen vrijkomen dan bij materialen als hout als het in brand staat. Bovendien kunnen PVC ramen tot 100 keer gerecycled worden en verbruiken ze minder warmte, waardoor het een van de meest ecologische keuzes is om in huis te halen.

Mythe 5. PVC profielen worden geel met de tijd.

PVC heeft een lange geschiedenis die bestaat uit verschillende stadia. Zo is het eerste profiel gemaakt in de jaren 1960 en de eerste fase van de productie had enkele stromen, een van hen was het verschijnen van gele kleur op de profielen. Gelukkig, en natuurlijk dankzij de ingenieurs en de technici, wordt nu aan alle PVC-profielen een speciaal micro-element toegevoegd, waardoor ze tijdens hun hele levensduur intact blijven.