Duurzaam

5 Plekken voor een fantastische fietsroute

Nederland staat bekend als het land van de fietsers. Toch gaat niet iedere Nederlander erop uit om de mooiste fietsroutes te verkennen. Een gemiste kans, want een fietsvakantie is een heel goed idee voor een weekendje weg. Fietsen is goed voor je en in de buitenlucht nog beter! Ben jij een echte fietsfan en ben je benieuwd naar een paar mooie plekken in Nederland voor een fantastische fietsroute? Lees ze hieronder!

Fietsroute nummer 1

Een van de meest mooie fietsroutes in Nederland is die door Woudenberg. Het is het Nationale Park van de Utrechtse Heuvelrug. Je zult er langs veel kastelen en landgoederen fietsen en je verkent ook ieder detail. Je zult er door dichte bossen, over heuvels, kronkelende paden en pittoreske dorpen fietsen. De fietsroute kan maar liefst 35 kilometer lang zijn. Daarna kun je gaan uitrusten in een Stayokay in de buurt in je trui met capuchon. Voetjes omhoog en wie weet een lekker drankje erbij.

Fietsroute nummer 2

Als je echt op zoek bent naar een mooi stuk natuur en een leuke fietsroute, dan is Texel een hele goede keuze. Je kunt er over de Waddendijk fietsen met een mooi uitzicht over de oude Waddenpolder in Waalenburg. Je zult er zeker veel natuur tegenkomen zoals vogels, bloemen en insecten en tegelijkertijd geniet van je de wind die door je haren waait.

Fietsroute nummer 3

Een echte aan te raden fietsroute is de route die je over Posbank brengt. Deze fietsroute is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom en ligt vlakbij een Stayokay in Arnhem. Wil je echt genieten van de mooie heidevelden en de groene bossen? Dan kun je deze route het beste in augustus en september fietsen. Doe je dit toch in de koudere wintermaanden? Neem dan voor de zekerheid een lekkere warme V hals trui mee. 

Fietsroute nummer 4

Fietsroute nummer 4 neemt je mee naar de prachtige kust van Haarlem. Je kunt er in de duinen fietsen en zo genieten van de vele soorten dieren die er in het wild rondlopen en vliegen. Je vindt ze in het Nationale Park Zuid-Kennemerland.

Fietsroute nummer 5

De laatste fietsroute is die in Apeldoorn. Dit is een van de meest bijzondere fietsroutes in Nederland. Je zult er door de Koninklijke bossen van Apeldoorn fietsen en je kunt er nog een bezoekje aan het Paleis het Loo brengen. Deze fietsroute is ongeveer 37 kilometer lang. Een behoorlijke rit, dus bereid je goed voor!