Geen categorie

5 Redenen om een carrière in de elektrotechniek te overwegen

Als wetenschap en wiskunde je aanspreken, maar je niet zeker weet hoe je je passie in de praktijk kunt brengen, dan kan werken in de elektrotechniek de perfecte oplossing zijn. In dit artikel laten we je kennismaken met de belangrijkste voordelen die ingenieur binnen de elektrotechniek met zich meebrengt. Lees dus snel verder!

  • Een uitstekend salaris

Hoeveel kan ik verdienen met elektrotechniek, vraag je? Na je studie elektrotechniek heb je een goed startsalaris en kunnen technische professionals na een paar jaar ervaring een gemiddeld inkomen van  tussen de 2300.- en 3000.- euro bruto per maand verwachten. Dit geldt zowel voor vacatures elektrotechniek voor MBO- als HBO-studenten. 

  • Vaardigheden

Dit wist je waarschijnlijk al, maar we helpen het je al te graag nog even te herinneren: elektrotechniek is een zeer praktisch vakgebied. Dat betekent dat de dingen die je leert kunt gebruiken om vele andere dingen te maken en te repareren in jouw vrije tijd. Als ingenieur leer je bovendien als geen ander problemen op te lossen, en dat is een van de meest nuttige levensvaardigheden die je kunt opdoen!

 

Daarnaast zul je jouw creativiteit gebruiken om problemen op te lossen en praktische vaardigheden leren, zoals schrijven en programmeren. Mocht je later dus besluiten om een carrièreswitch te maken, dan zal werkervaring in de elektrotechniek je voorbereiden op werk in een verscheidenheid van gebieden.

  • Geen universitair diploma nodig 

Een belangrijk voordeel van werk binnen de elektrotechniek, is dat je uitstekende mogelijkheden biedt op verschillende afstudeerniveaus. Voor dit vakgebied is geen universitair diploma nodig om een baan te vinden en met zowel een MBO- als een bachelordiploma kun je snel aan de slag in een uitdagend werkveld. Dat betekent minder studieschuld en meer praktijkervaring! 

  • Er is veel vraag naar ervaren werknemers in de elektrotechniek 

Bovendien zijn de vooruitzichten op een baan goed, want met de constante technologisering van onze samenleving worden mensen in de elektrotechniek alsmaar belangrijker. Vele aspecten van onze moderne samenleving, van regeringen tot individuele burgers, zijn afhankelijk van elektrotechnologie.

Dat betekent dat zonder de vaardigheden van een ingenieur, het leven zoals wij het kennen tot stilstand zou komen! Daarnaast hebben elektrotechnici meer kans om door te stromen naar interessante managementfuncties dan andere ingenieurs, omdat zij vrijwel het meest uitgebreide inzicht hebben in de werking van bouwsystemen.

5. Diversiteit

Tot slot, de technologie die door ingenieurs wordt gebruikt, verandert voortdurend. Dit zorgt er niet alleen voor dat je in diverse industrieën aan de bak kunt, maar het werk ook nog eens heel divers is. 

Zo kun je met de nieuwste innovaties binnen verschillende industrieën werken, producten helpen uitvinden of met nieuwe ideeën experimenteren. Kortom, als ingenieur hoef je dus nooit bang te zijn dat je werk zal stagneren, want er zijn altijd nieuwe kansen en ontwikkelingen!