Wonen

5 verschillende interieurstijlen

Er zijn ontzettend veel verschillende interieurstijlen. Vind je het nou ook zo lastig welke interieurstijl bij jou past? Dit geeft natuurlijk niet! Je hoeft niet altijd perse een stijl mooi te vinden je kan ook combinaties maken van verschillende stijlen. Maar voor echte wooninspiratie is het nooit verkeerd om langs een specialist te gaan zodat je weet hoe het er in het echt uit ziet! 

Industrieel  

De industriële stijl is de laatste jaren erg populair bij zowel bedrijven als particulieren. Bij het industrieel interieur stijl ligt de focus met name op het metaal en houten elementen. Vaak denk je dan aan stoere panden zoals de oude fabriekspanden. Ook zie je 2 varianten van deze stijl terugkomen in gebouwen. Je hebt de wat donkerdere variant die wat spannender overkomt en de lichte variant. Daarnaast zijn alle materialen die gebruikt worden in contrast met elkaar bijvoorbeeld zwarte stalen deuren met zwarte kozijnen. En dan als accessoires vooral houtkleurige voorwerpen.  

Klassiek 

Een andere bekende interieurstijl die nu wat minder vaak gebruikt wordt is klassiek, echter komt dit nog wel veel voor. In deze stijl zie je vooral donkere kleuren terugkomen en de wat luxere materialen. Het ziet er ook vaak uit alsof het een erg rijke uitstraling heeft. In deze stijl wordt er ook veel gebruik gemaakt van klassieke meubelen en accessoires denk hierbij aan lampen. 

Landelijk 

Daarnaast is de landelijke stijl ook steeds meer in opkomst. In de afgelopen jaren zie je dit al steeds vaker terugkomen en dan niet alleen bij de landelijke huizen maar ook in steden & dorpen. De basiskleuren van deze stijl zijn beige, wit en natuurlijke kleuren. Hier wordt dan ook vooral hout bij gebruikt. 

Urban modern 

Verder is urban modern ook een stijl die je de afgelopen jaren vaak terug ziet komen. Deze stijl is een combinatie van stoere meubels met vintage accessoires die soms erg tegenstrijdig zijn. Vaak wordt gezien dat deze stijl de industriële look als basis heeft maar dan toch een combinatie met de landelijke stijl vormt. 

Bohémien  

Ten slotte is bohémien ook nog een interieurstijl die je vaak terug ziet komen. Je ziet vooral aardse kleuren & materialen en dit is dan ook kenmerkend aan deze interieurstijl. Je ziet veel kleuren terugkomen met daarbij veel accessoires.