Tuin

5 verschillende stijlen voor in de tuin

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet ben je weer aan het genieten van je tuin of balkon. Om er nóg meer van te genieten kan het leuk zijn om een make-over te geven aan je tuin. Je hoeft er niet gelijk een hovenier bij te halen, want met de juiste tuinmeubelen en accessoires kun je al een wereld van verschil creëren. Of dit nu op grote of kleine schaal is. Wij lichten daarom hieronder vijf stijlen voor je uit, zodat je inspiratie op kunt doen!

Urban Garden

Of je nu een stadsbalkon of een (compacte) tuin hebt: deze stijl zorgt gegarandeerd voor extra sfeer. In het geval van een balkon kun je makkelijk de hoogte ingaan door wat planken tegen een muur te plaatsen. Op de planken kun je hangplanten, gewone planten en vazen neerzetten. Zet er als finishing touch nog wat kaarsen bij en je creëert een ontzettend leuk hoekje. Om het balkon nog meer op te leuken kun je er ook een hangstoel neerzetten met wat gezellige kussens. Het voordeel aan zo’n hangstoel is dat je hier heerlijk in kunt relaxen én het neemt niet zoveel ruimte in. Deze tips kun je uiteraard ook toepassen op een tuin. Om je urban garden in de tuin af te maken, kun je er gezellig een picknicktafel neerzetten. Deze kun je makkelijk opbergen en je kunt er ook nog eens veel gasten aan kwijt. Ideaal!

Industrieel

Heb je in je huis een moderne look met veel staal, zwart en robuust hout? Dan is het super mooi om deze stijl door te trekken naar je tuin. Dit doe je door bijvoorbeeld tuinmeubelen van steigerhout te nemen. Leg hier grijze of zwarte kussens op en je hebt meteen een hele stoere set. Je kunt er ook voor kiezen om een loungeset van pallets te nemen. Dit geeft een robuuste look én het is helemaal on-trend. Kies ook hier als basis voor donkere kussens en fleur vervolgens de boel op met wat gekleurde sierkussens. Om de industriële look af te maken, kun je voor een houten tafel gaan en een stoere donkere parasol.

Colourful paradise

De meeste mensen kiezen bij een loungeset voor wat rustigere kleuren, zoals grijs, wit of zwart. Dit is perfect, want zo blijft je loungeset tijdloos en kun je het makkelijk een nieuwe look geven met andere kleuren. Om je eigen kleurrijke Bohemian paradijs te creëren mag je helemaal los gaan met allerlei kleuren. Hoe meer, hoe beter!  De kleuren blauw, oranje, groen en geel kun je perfect combineren als je het overal terug laat komen. Dit doe je bijvoorbeeld bij sierkussens, kleden en kaarsen. Wat ook ontzettend gaaf is, is een vloerkleed voor buiten. Om wat rust te creëren, ga je hier voor een kleur die bij je loungeset past. Dit neemt niet weg dat er natuurlijk wel een mooie print op mag staan! Om je kleurrijke tuin af te maken, kies je nog wat gezellige sfeerverlichting uit.

Green Garden

Als je gezegend bent met een tuin kan het zo zijn dat er al veel groen te vinden is. Toch zijn er ook veel tuinen en balkonnen waar (wat ons betreft) nog niet genoeg groen te vinden is. In al deze gevallen kan er altijd nog meer groen bij! Zeker als je donkere tegels of houten elementen in je tuin of op je balkon hebt, contrasteert dit ontzettend mooi met de kleur groen. Groen straalt rust uit en dat is precies wat je nodig hebt bij het buitenleven. Laat bijvoorbeeld de kleur groen terugkomen in je servies of in sierkussens. Verder is het uiteraard key om bij deze stijl veel planten, struiken en hagen te plaatsen. Less is more gaat in dit geval zeker niet op! Ook bij een balkon kun je veel meer groen kwijt dan je denkt. Daag jezelf uit een creëer die Urban Jungle!

Strak wit

Op eilanden zoals Ibiza zweren ze erbij: wit, witter witst. De kleur wit straalt iets moderns uit, maar geeft ook zeker de nodige zomerse en luxe vibe. Als jij je in deze sferen wilt begeven, raden we je aan om veel witte items aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een witte parasol, witte stoelen en vervang je loungeset kussens voor een witte variant. Verder kun je natuurlijk ook voor witte kleden, vazen of kaarsen gaan. Last but not least creëer je al helemaal een Ibiza sfeer als je een wit schaduwdoek over je loungeset spant. Muziekje aan, glaasje wijn erbij, ogen dicht en je waant je helemaal op Ibiza!