Slaapkamer

Alle luxe functies van een senioren bed

Een luxe seniorenbed kan zoveel meer dan alleen een goede uitstaphoogte bieden. Het beste seniorenbed sluit aan op persoonlijk behoeften en potentieel ook op bepaalde zorgbehoeften. Er zijn een hoop functies die zo’n bed kan bieden. Klik hier om na het lezen van deze blog meer te weten te komen over de opties en je te laten adviseren.

Verstelbare hoogte

Voor veel ouderen is opstaan uit een lage stoel of een laag bed erg lastig en dit kost veel moeite. Daarom is het ideale bed voor velen verstelbaar in hoogte. Zo kun je het bed op jouw persoonlijke in- en uitstaphoogte instellen zodat je altijd gemakkelijk in en uit bed komt. Het bed staat op de juiste hoogte als je zittend op bed zonder moeite je voeten plat op de grond kunt zetten.

Elektrisch verstelbaar

Wanneer je een bed op maat laat maken kun je elk bed elektrisch verstelbaar laten maken. Dus ook een senioren bed. Dit is een enorm handige functie die het mogelijk maakt om het hoofd- en voeteneind te verstellen voor een prettige lig- of zithouding. Deze kantelfuncties zijn erg handig wanneer je lang op bed ligt en de druk op de rug wil verminderen. Het geeft extra steun aan verschillende delen van het lichaam en kan ook helpen bij het overeind komen.

Deelbaar en verrijdbaar

Een andere bijzondere functie die erg handig kan zijn in een senioren bed is het deelbaar en verrijdbaar maken van het bed. Dit is voor een tweepersoonsbed erg handig. Je kunt de twee delen dan opsplitsen waardoor je de bedden makkelijk kunt opmaken. Ook is dit erg handig als er zorg aan het bed nodig is. Zo kun je het bed van beide kanten makkelijk bereiken. Ook voor schoonmaken is dit een handige functie. Door het bed simpelweg even uit elkaar te schuiven kun je gemakkelijk schoonmaken onder het bed.