Wonen

Automatiseer alles in uw huis met slimme stekkers en stopcontacten

Slimme huizen geven huiseigenaren de controle over alles, van energieverbruik tot huisbeveiliging, maar de overgang naar een volledig geautomatiseerd huis kan een beetje overweldigend zijn. Als u nog geen smart home-hub heeft, zijn slimme stekkers stopcontacten wellicht het perfecte compromis. Met slimme stekkers kunnen huiseigenaren elk apparaat in een slim apparaat veranderen.

Slimme stopcontacten zijn een eenvoudig te gebruiken in de wereld van domotica omdat ze onafhankelijk kunnen functioneren, maar ze kunnen ook gemakkelijk worden geïntegreerd in bewakingssystemen zoals Constellation Connect.

Wat doet een slimme stekker?

Dus wat zijn slimme stekkers eigenlijk? Het zijn kleine apparaten die op reisadapters lijken: u steekt een apparaat in de slimme stekker en vervolgens steekt u de slimme stekker in het stopcontact. En zo kun je van je bestaande apparaten slimme apparaten maken.

Slimme stekkers maken via Wi-Fi of Bluetooth verbinding met een app op uw smartphone, zodat u elk apparaat dat op die stekker is aangesloten, kunt bedienen zonder dat u een slimme hub nodig heeft.

Eenmaal aangesloten op een apparaat, kunnen gebruikers met slimme stekkers ‘scènes’ maken. Scènes zijn kleine IFTTT-programma’s (If This Then That) waarmee u uw verlichting, koffiezetapparaat, wasmachine en andere apparaten kunt aanpassen op basis van het tijdstip van de dag, de temperatuur of iets anders dat uw smartphone meet. U zult geen stopcontacten opofferen door slimme pluggen te gebruiken en er zijn verschillende plugontwerpen beschikbaar om aan verschillende ruimtevereisten te voldoen.

Voordelen van slimme stopcontacten

Inmiddels heb je misschien een aantal vragen: waar zijn slimme stekkers voor en besparen slimme stekkers energie? Veelvoorkomende toepassingen voor slimme stekkers zijn energiebewaking, eenvoudige bediening van apparaten en automatisering van de huisbeveiliging. Hier zijn enkele van de beste smart plug-toepassingen:

Verbeter de connectiviteit van uw thuisnetwerk. Hoewel nieuwe apparaat modellen en -technologie vaak ingebouwde compatibiliteit hebben met thuisnetwerken, is het mogelijk dat oudere modellen dat niet doen. Een slimme stekker kan al uw bestaande apparaten en elektrische apparaten veranderen in slimme objecten die kunnen communiceren met andere slimme producten in uw huis.

Schakel apparaten in en uit met één druk op de knop. Kan een slimme stekker een tv inschakelen? Absoluut. Met de plug-app kun je apparaten op afstand in- en uitschakelen en zelfs controleren of je een apparaat hebt laten lopen nadat je je huis hebt verlaten. Als je je ooit zenuwachtig hebt afgevraagd of je een strijkijzer of stijltang hebt laten zitten, bieden slimme stekkers gemoedsrust: kijk in de app of het object is ingeschakeld en schakel het uit als dat het geval is.

Houd overal ter wereld uw energieverbruik in de gaten. Slimme stekkers zijn onmisbare hulpmiddelen voor iedereen die zich bezighoudt met energieverbruik. Je kunt direct vanaf je smartphone zien hoeveel energie je verbruikt. Slimme stekkers waarschuwen je zelfs als een apparaat plotseling ongebruikelijke hoeveelheden energie gaat gebruiken.

Beheer uw energieverbruik met eenvoudige planning. Door tijdschema’s voor uw apparaten te maken, kunt u plannen wanneer apparaten moeten worden uitgeschakeld of opgestart. Op deze manier verbruiken apparaten die veel stroom verbruiken geen energie wanneer ze niet worden gebruikt. U kunt een tijdschema bijvoorbeeld gebruiken als een smart home-routine voor kinderen door hen alleen op bepaalde tijden van de dag gameconsoles en televisies te laten gebruiken.

Verschijn thuis terwijl u niet thuis bent. Inbrekers richten zich vaak op huizen door te letten op tekenen dat een huis leeg is, en ze merken snel wanneer lichten, televisies en andere apparaten niet aan zijn. Slimme stekkers kunnen worden gebruikt om de beveiliging van uw huis te verbeteren door de verlichting en apparaten aan en uit te zetten terwijl u op vakantie bent, waardoor slimme stekkers een veilige en effectieve manier zijn om eruit te zien alsof u thuis bent terwijl u weg bent.

Bedien uw apparaten met spraakopdrachten. Een van de beste slimme stekker -toepassingen is de mogelijkheid om moeilijk bereikbare apparaten op afstand in te schakelen. Slimme stekkers zijn een van de vele apparaten die werken met Amazon Echo, Google Home en andere slimme hubs, dus zodra u slimme stekkers aan uw hub koppelt, kunt u verbonden apparaten activeren en deactiveren met spraakopdrachten.

Houd uw huis veilig met slimme temperatuurregeling. Als u in een huis met oudere elektrische bedrading woont, kunt u zich zorgen maken over de veiligheid: zijn slimme stekkers veilig te gebruiken of zullen ze stopcontacten oververhitten? De stekkers zelf vergroten de kans op oververhitting niet, en sommige modellen met slimme stekkers bewaken zelfs de temperatuur van stopcontacten en sturen je een melding als het te warm wordt. U kunt zelfs de slimme stekker de apparaten automatisch laten uitschakelen.