Badkamer

Badkamer restylen? Dat kan al met een paar kleine aanpassingen

Tips om jouw badkamer te restylen

Wil je jouw badkamer restylen? Badkamers kun je al met een paar kleine aanpassingen een geheel nieuwe look geven. De badkamer is de plek waar je dagelijks ontspant onder de douche of je make-up op doet. Je brengt dan ook best wat tijd door in de badkamer, waardoor het belangrijk is dat deze geheel past bij jouw smaak. Mocht je toe zijn aan een nieuwe badkamer, maar geen zin hebben om je huidige badkamer compleet te verbouwen, dan hebben wij handige tips voor je om jouw badkamer met kleine aanpassingen te restylen. Lees snel verder en ontdek onze tips!

Ga voor zwarte details

Wat steeds meer gezien wordt in de moderne badkamer, is zwarte details. Hierbij kun je denken aan zwarte kranen, deurknoppen en douchekoppen. Dit geeft de badkamer een moderne en strakke uitstraling. Zwarte details passen perfect bij een badkamer in de industriële stijl of in een lichte badkamer. Bekijk ook eens wat badkamer inspiratie voor meer ideeën.

Zet planten in de badkamer

Wil je met kleine aanpassingen je badkamer veranderen, dan kun je dit op de ideale manier doen door planten in je badkamer te zetten. Planten geven je badkamer een natuurlijke uitstraling en een warme sfeer. Ook is de badkamer een goede ruimte voor planten. Planten doen het namelijk beter in vochtige ruimtes, maar let wel op dat je de juiste soort planten voor je badkamer koopt. Mocht je een grote badkamer hebben, dan is het zeker aan te raden om verschillende planten hierin te plaatsen. Zorg hierbij wel voor potten die passen bij de rest van de uitstraling van je badkamer.

Kies voor minimalistisch

Heb je nu veel meubels in je badkamer staan? Kies dan voor minimalistisch. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk meubels en accessoires in je badkamer staan en houd de badkamer opgeruimd. Je badkamer oogt zo niet alleen rustiger, maar ook strakker. Het minimalistische interieur is helemaal van nu en het voordeel hiervan is dat je er jouw eigen switch aan kunt geven.

Hang nieuwe verlichting op

Je kunt ook jouw badkamer een geheel nieuwe sfeer geven door te kiezen voor nieuwe verlichting. Badkamerverlichting is vaak ietwat eenvoudig. Zo hebben de meesten spotjes op het plafond geplaatst. Durf eens te kijken voor andere soort lampen en hang bijvoorbeeld een kroonluchter op in de badkamer.