Duurzaam

De belangrijkste punten van een energieleverancier

Het kopen van een nieuw huis is natuurlijk heel leuk, maar er moet ook veel geregeld worden. Naast het regelen van verhuizingen en het regelen van verschillende verzekeringen, moet je ook uitzoeken welk energiecontract het beste bij jou past. Waar moet je op letten? We hebben alle belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Wees op tijd met uw energiebeleid

Als u verhuist, is het belangrijk om op tijd een nieuw energiecontract te ondertekenen. Probeer dit minimaal twee weken voor levering te regelen. Bent u het vergeten en wilt u het snel geregeld hebben, laat het uw nieuwe leverancier dan weten.

Gegevens

Bij het vergelijken van energieleveranciers moet u verschillende gegevens invoeren. Als u van plan bent te verhuizen, geef dan aan dat u momenteel geen energieleverancier heeft. Aangezien u nog steeds niet weet hoeveel energie u in uw nieuwe woning gaat gebruiken, kunt u de schatting gebruiken. U kunt altijd vragen om later opnieuw te tellen en uw voorschot te verhogen of te verlagen.

Laat uw wensen horen

Bij het kiezen van een energieleverancier kunt u specifieke voorkeuren opgeven. Hierdoor weet u zeker dat het bij u en uw situatie past. Weet u niet zeker wat deze voorkeuren betekenen? Wij zullen je helpen!

Type tarief

U kunt kiezen voor een vast of variabel tarief. Kiest u voor een vast tarief, dan kiest u voor zekerheid. Uw energietarieven blijven gedurende de gehele looptijd van uw contract constant. Kiest u voor een variabel tarief, dan kunnen uw tarieven tussentijds stijgen of dalen. Dit gebeurt twee keer per jaar. Je kunt vooraf niet voorspellen of je meer of minder gaat betalen. Het hangt af van de impact op de energiemarkt. Tijdens deze periodes worden altijd de energieprijsverwachtingen berekend.

Looptijd

Bij het kiezen van een termijn moet u zich afvragen welke contractperiode u wilt. U kunt aangeven dat u geen voorkeur heeft, maar u kunt ook kiezen voor één of meerdere jaren. Voor een nieuwe woning raden we aan een contract voor één jaar te sluiten. Na een jaar weet u meer over uw energieverbruik en kunt u beter een contract vinden dat bij u past.

Aanbieder

In Nederland heb je keuze uit een groot aantal energieleveranciers. Elke leverancier heeft zijn eigen kernwaarden en leveranciers verschillen in energieprijzen, algemene promotievoorwaarden en productvoorwaarden. Zorg er dus voor dat u goed onderzoek doet, zodat u de beste en meest duurzame energieleverancier vindt.