Interieur

De grootste trends om de juiste keuze van kantoormeubilair te krijgen

Het plannen van kantoormeubilair is geen eenvoudige opgave, toch? Je moet nadenken over functionaliteit, comfort en natuurlijk over stijl en design. We hebben een aantal tips samengesteld om u te helpen bij het kiezen van kantoormeubilair. Het ideaal is dat de stijl van uw decoratie de positionering van uw bedrijf volgt.

Als je een hovenier bent, is een eco-voetafdruk misschien beter geschikt. Aan de andere kant, als u meer met B2B werkt, kan een industrieel ontwerp een meer geschikte optie zijn.

Voordat we de keuze van het kantoormeubilair maken, moeten we rekening houden met een aantal factoren.

Welke waarden en merkpositionering brengt uw bedrijf over aan zijn klanten?

Dit moet tot uiting komen in het ontwerp, het meubilair en de gehele fysieke structuur, deze elementen maken immers deel uit van uw visuele identiteit.

Een ander belangrijk punt is hoeveel mensen er deel zullen uitmaken van het team. Naast het feit dat het mooi en gedurfd is, is het essentieel dat de werkomgeving comfortabel en met een goed gebruik van de ruimte is.

Maak een schatting van hoeveel u beschikbaar heeft om te investeren in kantoormeubilair, omdat het niet haalbaar is om te wedden op een onberispelijke inrichting en de hele economie van het bedrijf in gevaar te brengen.

Als het budget krap is, is het interessant om te investeren in modulair meubilair en tweedehands bureaustoelen.

Een andere trend die veel economie kan brengen is de integratie van ruimtes in de bedrijfsomgeving. Het nieuwe concept vraagt om grote oppervlakten en het wegwerken van muren en deuren, die voorheen leiders en bazen in een isolement brachten.

Trends in kantoormeubilairontwerp

Industrieel
De industriële stijl, met rustieke elementen zoals gietvloeren en staal, wint terrein in architectenbureaus. De trend is perfect voor gewaagde bedrijven die weglopen van het traditionele en waarde hechten aan een eenvoudigere afwerking, maar niet met inferieure verfijning.

De tweedehands kantoortafel en -stoel winnen aan kracht in dit scenario, geïnspireerd op de industriële stijl hebben een stalen onderstel, schroeven op de display en zijn afgewerkt met discrete beschildering. In dit geval brengt de onvolkomenheid en natuurlijkheid elegantie in de stukken. Het is mogelijk om modellen te vinden die staal en sloophout mengen, wat een rustieke uitstraling en persoonlijkheid geeft.

Ecologie en duurzaamheid
De zorg voor het milieu is een gerespecteerd concept in de bedrijfsarchitectuur, dat veel verder gaat dan een eenvoudige trend en bijna een ideologie wordt.

Aangezien het de bedoeling is om de persoonlijkheid van het team ook over te brengen in de decoratie en de keuze van het meubilair voor het architectenbureau, is het de moeite waard om te wedden op stukken die met sloophout zijn gebouwd.

Het ecologische concept omvat ook het gebruik van tweedehands kantoormeubilair en -stoelen, waardoor de onderneming niet alleen minder afval hoeft te verwerken, maar ook kan besparen.

Het is ook mogelijk om in het project strategieën op te nemen om natuurlijk licht in de ruimte te brengen, meer ramen, glas, natuurlijke verticale tuin en veel planten om te decoreren en de luchtkwaliteit te verbeteren.