Interieur Wonen

De ideale thuiswerkplek creëer je met groen

Door covid-19 is men in de meeste gevallen verplicht om thuis te werken. Dit valt niet altijd mee en natuurlijk is de situatie voor iedereen verschillend. De één heeft de ruimte en de rust om thuis aan de slag te kunnen en de andere heeft thuis niet de ruimte of rust die zij op het werk wel hebben.

Nu we hier weinig aan kunnen doen en dit ook niet (snel) verandert, is het misschien een goed idee om je werkplek thuis wat gezelliger te maken. Dit kan bijvoorbeeld door wat kamerplanten te plaatsen.

Een goede werkplek is comfortabel en ergonomisch, dus ook wanneer er thuis gewerkt wordt is dit van belang. Dit kan door middel van het plaatsen van leuke familiefoto’s, pennenbak of natuurlijk mooie kamerplanten.

Planten creëren frisse lucht

Dit feit is welbekend, maar toch belangrijk om te benoemen. Planten geven frisse lucht en zorgen voor een goede luchtzuivering. Ze zuigen schadelijke stoffen en micro-organismen op uit de lucht en breken deze af in de wortel. Dit verbetert de luchtvochtigheid dusdanig dat je productiviteit, concentratie en creativiteit omhoog gaat. Dit komt doordat planten een frisse uitstraling hebben en dus voelen we ons rustiger en neemt  stress minder snel toe, wat dus zorgt dat er creatieve ideeën opkomen en je concentratievermogen optimaler is dan in een omgeving zonder planten.

Uitblinker

Buiten het feit dat planten voor die goede uitstraling zorgen, worden ze ook alleen aangeschaft voor de verbetering van luchtvochtigheid binnen een ruimte. Is dat zo? Dan is de Spathiphyllum de best mogelijke aanschaf. Deze Spathiphyllum wordt ook wel de lepelplant genomen en staat bekend als een van de luchtzuiverende planten die bij Kwekerij de Groot te vinden zijn.

Nog een voordeel

We hebben het al gehad over dat planten goed zijn voor luchtzuivering en het je concentratievermogen, creativiteit en productiviteit verbetert, maar planten bieden nog een belangrijk voordeel voor in een drukke werkomgeving. Planten absorberen geluid. Dus van telefonerende collega’s, nu waarschijnlijk niet zo relevant of van muziek van de buren zul je een stuk minder last hebben. De Strelitzia Nicolai is een van de planten met een zeer goede geluiddempende functie.