Wonen

De ingrediënten voor een knusse filmavond

Wat is er gezelliger dan een knusse filmavond in het weekend? Samen met jouw geliefde of vrienden op de bank en even optimaal genieten. Zwijmel je het liefste weg bij een romantische film of houd je wel van actie en spanning? Wat jouw filmkeuze ook is, je kunt vast wel wat ideeën gebruiken om jouw filmavond naar een hoger level te tillen. De onderstaande ingrediënten zoals een dekentje, lekkere snacks en een slaapbank mogen zeker niet ontbreken!

 

Lekkere snacks 

Geef het maar toe: een filmavond is niet compleet zonder lekkere snacks. Een grote zak met popcorn is altijd een goede keuze. Maar ook chips, nootjes en zoutjes vallen goed in de smaak. Wil je zo min mogelijk gekraak tijdens de film? Kies dan voor een kaasplankje of borrelplank met brood in plaats van toastjes. Ga je liever op de gezonde tour? Maak dan een paar lekkere dipsausjes voor groente of ga voor een frisse fruitsalade.

 

Comfortabele slaapbank

Ook een comfortabele zitplaats mag niet ontbreken. Onze ultieme tip is om een 2-persoons slaapbank aan te schaffen. Deze bank kun je voor de filmavond uitklappen tot een bed. Lekker onderuitgezakt en met de benen omhoog. Dat is pas optimaal relaxen! Het is ook erg gezellig om met kleine kinderen film te kijken op een uitgeklapte slaapbank.

 

Verduisterende gordijnen

Om helemaal op te kunnen gaan in de film, moet de kamer goed donker zijn. Hang daarom verduisterende gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën op. Zeker in de zomer is dit essentieel voor een bioscoopervaring. 

 

Dekentje en kussens

Je maakt het nog gezelliger met dekens en extra kussens op de bank of slaapbank. Vooral tijdens de koude maanden is dit heerlijk warm en knus. En het is ook nog eens goed voor de energierekening. Zet die verwarming maar een tandje lager als je onder de dekens ligt!

 

Kaarsjes op tafel 

Voor wat meer romantiek kun je een paar kaarsen op tafel zetten. Ook nepkaarsen op batterijen of kleine tafellampen als sfeerverlichting zorgen voor een knusse sfeer. Dit is natuurlijk ook een stuk veiliger als er huisdieren of kleine kinderen rondlopen.

 

Optimale chill outfit

Vergeet niet om comfortabele kleding aan te trekken voordat de film begint. Pak jouw ultieme chill outfit uit de kast. Van een joggingpak of onesie tot een zachte pyjama. Houd je een filmavondje met vrienden of vriendinnen? Dan is het ook heel leuk om er een (simpele en natuurlijk comfortabele) dresscode aan te koppelen.