Geen categorie

De keuze voor een heftruck of een palletwagen

Veel mensen die een bedrijf hebben met een magazijn, moeten dingen in en uit dat magazijn verplaatsen. Daarom overwegen mensen vaak om een vorkheftruck of een Elektrische palletwagen bestellen, maar wat is het verschil tussen de twee? Beide zijn commerciële trucks die over het algemeen evenveel ruimte innemen en kosteneffectief zijn in aanschaf.

De voordelen van een heftruck

Veel bedrijven hebben al een vorkheftruck van Heftruck.shop. Het is een zeer populaire machine die kan worden aangeschaft voor een fractie van wat een heftruck kost. Vorkheftrucks hebben één hoofdfunctie, en dat is een pallet in een vrachtwagen heffen. Veel vorkheftrucks hebben banden met dubbele wielen, zodat ze snel kunnen draaien, zodat ze gemakkelijk om obstakels heen kunnen manoeuvreren en behendig zich kunnen verplaatsen. Dit maakt ze zeer geschikt voor gebruik in pakhuizen.

Redenen om een palletwagen te overwegen

Er zijn echter enkele nadelen aan het gebruik van een vorkheftruck om pallets te verplaatsen. Vorkheftrucks zijn niet de meest energie-efficiënte machines. Wanneer de pallets bovenop de vorkheftruck worden geplaatst, moet de vorkheftruck eerst op de grond worden geplaatst en vervolgens worden aangedreven om de pallets in de truck te tillen. Dit proces kost veel energie, wat veel geld kost. Bovendien moeten heftruckbestuurders, met pallets op de pallettruck, rekening houden met voetgangers en anderen die om de hoek komen.

 

Een pallettruck is veel energiezuiniger. In plaats van op één plek te staan, kan de vorkheftruck op de grond worden geduwd om de pallets in de truck te krijgen. Als de pallets in de truck zijn geladen, rijdt de vorkheftruck weg en keert terug naar zijn beginpunt, terwijl de truck naar zijn huidige bestemming rijdt. Pallettrucks hebben meestal twee of drie trucks die aan elkaar gekoppeld kunnen worden, en de vorkheftruck wordt op de truck gezet. De vorkheftruckchauffeur verplaatst zich dan naar de volgende vrachtwagen en stapt dan in de vrachtwagen.