Interieur Slaapkamer

De leukste ideeën voor een nieuwe kinderkamer

Ben je van plan binnenkort een nieuwe kamer voor je kind in te richten? Natuurlijk wil je dit goed doen, maar waar moet je beginnen? Je zoon of dochter wil vaak het liefst een kamer waar hij / zij oneindig kan spelen. Er zijn echter veel andere praktische aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een geschikte inrichting. In dit artikel bieden we je inspiratie voor een kinderkamer die erg praktisch, maar vóóral heel erg leuk is.

 

Welk bed moet ik kiezen?

Iedere slaapkamer heeft een bed nodig. Je kan hier gaan voor een standaard bed, wat in principe prima is. Echter, op het gebied van bedden zijn er fantastische combinaties van leuk en praktisch mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper met bureau: kinderen vinden hoogslapers vaak erg leuk en stoer terwijl je ontzettend veel ruimte bespaart door er ook een bureau onder te plaatsen. Hiermee creëer je meer ruimte voor andere leuke spullen.

De must-haves leuk inzetten

Voor veel kinderen is een slaapkamer niet alleen om te slapen. Veel kinderen gebruiken hun kamer bijvoorbeeld ook voor huiswerk, opbergen van spullen, enz. Houd bij het ontwerpen van een kinderkamer ook rekening met deze zaken. Een bureau waarop je kind schoolwerk kan maken, een kledingkast en andere kastruimtes zijn bijvoorbeeld nodig om een kinderkamer helemaal af te maken.

Een kinderkamer als speelkamer

Naast de praktische kant, is een kinderkamer natuurlijk ook een plek voor uw kind om lekker te spelen. Houd er rekening mee dat de interesses van kinderen veranderen met de leeftijd. Terwijl jongere kinderen er de voorkeur aan geven een ruimte te creëren waar ze zo goed mogelijk met blokken kunnen spelen, willen oudere kinderen juist spelen op hun gameconsole. Als je van tevoren rekening houdt met deze verschuivingen in interesse, hoef je de kinderkamer niet telkens opnieuw in te richten.