Interieur Wonen

De mooiste houten vloeren

Als je net een huis hebt gekocht en hier intrekt of als je een verbouwing wilt plannen om je huis een beetje op te frissen, dan is het goed om al snel te gaan nadenken over de vloer. De vloer is namelijk een belangrijk deel van een ruimte. Het kan zorgen voor een bepaalde uitstraling en sfeer in de kamer. Op basis van de vloer en muren kies je meestal ook de meubels en accessoires uit. Er zijn veel verschillende vloeren waaronder laminaat, pvc, stenen en natuurlijk hout. We gaan in dit artikel focussen op houten vloeren. Houten vloeren brengen een warme sfeer in de ruimte en zijn makkelijk te onderhouden.

Een vloer van lamelparket

Een van de best verkochte houten vloeren zijn parketvloeren en in deze categorie zijn lamelparket vloeren erg populair. Lamelparket vloeren zijn vloeren die bestaan uit lamelplanken. Lamelplanken zijn er in verschillende soorten. Lamelparket is zo populair omdat het makkelijk en mooi is. Lamelparket kun je makkelijk zelf leggen en dan is het nog makkelijk en snel te doen ook. Daarnaast gaat lamelparket lang mee en kun je het makkelijk schoonhouden. Als je wil, kan lamelparket zelfs mee verhuisd worden naar een ander huis. Dat is bijvoorbeeld handig als je nu nog huurt en later wilt gaan kopen.

Een vloer met visgraat patroon

Een tweede populaire soort houten vloer en parketvloer is de visgraat vloer. De visgraat vloer is een soort parketvloer. De vloer heeft dan een patroon dat doet denken aan een visgraat. Niet alleen zorgt het hout voor een warme uitstraling, maar het visgraat patroon is ook erg leuk en uniek. Ook parketvloeren, en dus ook visgraat vloeren, zijn erg voordelig. Ze gaan lang mee, zijn makkelijk schoon te houden en zelfs te renoveren en ze dempen geluiden en kraken niet als je eroverheen loopt.