Interieur

De ontelbare mogelijkheden met mangohout

Veel woonwinkels, maar ook influencers, spreken vol lof over mangohout, en wij snappen wel waarom. De warme houtsoort met robuust uiterlijk is met vrijwel iedere woonstijl te combineren, gaat lang mee en is ook nog eens erg betaalbaar in vergelijking met andere hardhoutsoorten zoals eiken. Maar welke vormen van mangohouten meubels zijn er eigenlijk allemaal, vraag je je misschien af. Het aanbod is zo groot dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. In dit artikel lichten we een aantal meubels uit. Wie weet word je erdoor geïnspireerd en is ook jouw huis binnenkort een mangohouten meubel rijker.

Mangohout als centraal punt

Het meest verkochte product onder mangohouten meubels is waarschijnlijk de eettafel. In de meeste gevallen is de eettafel het centrale punt van de benedenverdieping waar iedereen samenkomt en verhalen deelt. Het is dus wel zo fijn als deze plek er uitnodigend uitziet en knus aanvoelt. Met mangohout bereik je dat heel makkelijk, omdat het hout zich kenmerkt door de verschillende warme tinten. Daarnaast schuif je er bij een tafel met spinpoot met gemak een extra stoel bij waardoor uitbreiding van het gezelschap nooit een probleem hoeft te zijn. Mangohouten tafels zijn verkrijgbaar in blank en zwart en in maten vanaf 110 cm tot en met 300 cm lang. Er is dus altijd een tafel die bij jouw huis past. Naast eettafels zijn er ook enorm veel salontafels van mangohout verkrijgbaar. Van een mangohouten salontafel zijn er, net als de eettafel, zowel blanke als zwarte varianten. Daarnaast kunnen de modellen minimalistisch zijn en uit bijvoorbeeld enkel poten en blad bestaan, maar er zijn ook modellen die bijvoorbeeld planken en lades hebben.

Extra opbergruimte met een mangohouten kast

Bij alleen tafels blijft het niet. Mangohout is namelijk ook veelvuldig verkrijgbaar in de vorm van kasten. Dressoirs, nachtkastjes, vitrinekasten, tv-meubels, boekenkasten, vakkenkasten en buffetkasten, alles is mogelijk. Vaak worden er metalen of glazen accenten toegevoegd om de meubels een eigentijdse uitstraling te geven. Daarnaast is er ook veel variatie te zien in open vakken, deurtjes en lades. De ene kast heeft bijvoorbeeld veel plek voor pronkstukken die door de kast extra in de kijker worden gezet, zoals dat bijvoorbeeld bij een buffetkast van zwart mangohout het geval is, terwijl de andere kast vooral gesloten vakken heeft wat juist ideaal is voor spullen die je liever niet in het zicht hebt liggen.