Duurzaam Interieur Wonen

De voordelen van een pelletkachel

De pelletkachels zijn zeer gemakkelijk te onderhouden en te reinigen.

Geen zin in veel onderhoud? Dan is een pelletkachel kopen geen slecht idee. Een pelletkachel hoeft maar één keer per week te worden gereinigd dit maakt het systeem zeer eenvoudig te gebruiken en de as kan worden afgezogen met een zogenaamde asventilator.

De pelletkachel is volledig automatisch.

Een pelletkachel kan zichzelf starten en stoppen zonder dat de gebruiker eraan moet werken zoals bij een houtkachel, de pelletkachel op een bepaalde tijd instellen en zichzelf starten of een thermostaat gebruiken en hij kiest wanneer hij wel of niet start.

CO2-neutraal. De pellets zijn grotendeels gemaakt van houtresten.

Het laten verrotten van hout is erger voor het milieu dan het gecontroleerd laten verbranden, veel pellets worden gemaakt van zaagsel dat overblijft van bijvoorbeeld gevelde bomen of tijdens het proces van het maken van planken.

Stel het aantal graden in en laat de pelletkachel de rest doen.

De pelletkachel kan alles zelf regelen, wat het grote voordeel is van dit type kachel, zodat u enkel de gewenste temperatuur hoeft in te stellen en de kachel de rest doet.

U zult nooit last hebben van rookgassen in de kamer.

Er zijn volledig gesloten pelletkachels, u kunt deze gebruiken in ruimtes waar sprake is van onderdruk zoals in een wtw-installatie of in restaurants waar de keuken met de afzuigkap voor een aanzienlijke onderdruk zorgt.

Niet elke dag slepen met hout

Een pelletkachel verbrandt gemiddeld twee dagen met een volle zak 15KG pellets. U hoeft dus niet voortdurend naar de kachel toe te lopen, maar leegt slechts om de twee dagen een zak met pellets in het reservoir.

Thuiskomen in een warme kamer

Het leuke aan de pelletkachel is dat hij vanzelf opstart, u kunt hem bijvoorbeeld zo instellen dat hij om vier uur ’s middags start, zodat u tegen vijf uur een heerlijk verwarmde ruimte binnenkomt of, in het geval van een pelletkachel met een centrale verwarmingsfunctie, het hele huis verwarmt.

Zeer hoog rendement van de pelletkachel.

Meer energie wordt omgezet in warmte. Tegenwoordig worden pelletkachels zo efficiënt gebouwd dat ze een rendement van 96% kunnen halen. Bovendien stoot de Dielle-bodemvoeding met het nieuwste systeem minder fijnstof uit en kunnen we nu al meer brandstoffen stoken dan alleen maar pellets. gemak en eenvoud.