Geen categorie

Denk hieraan bij het huren van een afvalcontainer

Wil je een afvalcontainer huren? Dan is het handig om vooraf met een aantal zaken rekening te houden. Het huren van een afvalcontainer komt niet iedere dag voor. Het kan dus voorkomen dat je niet helemaal op de hoogte bent van de zaken waar je het beste op kunt letten. In deze bijdrage geven we een aantal tips om te zorgen dat je weet waar je rekening mee moet houden bij het huren van een afvalcontainer.

 

Schat in hoeveel afval je in de container gaat gooien

Zorg er ten eerste voor dat je goed inschat hoeveel afval je waarschijnlijk gaat weggooien. De grootte van de afvalcontainer hangt natuurlijk af van het aantal afval dat je gaat weggooien. Twijfel je sterk aan de hoeveelheid afval die je gaat weggooien, dan is het mogelijk verstandig om te kiezen voor een iets grotere afvalcontainer. Bij twijfel kun je beter een grotere container dan een kleinere container bestellen. Het kost vaak veel meer moeite om een extra container bij te bestellen op het moment dat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt dan dat het huren van een iets te grote container kost. Ga dus bij twijfel altijd uit van het huren van een te grote container.

 

Controleer wat je in de container mag gooien

Controleer ook welke afvalstoffen je in de container mag weggooien. Het kan zijn dat je al het afval in een container mag gooien, maar ook kan het voorkomen dat je het afval moet scheiden. Je wilt dan niet dat je al het afval al in de container hebt gestopt. Mocht je veel gaan afbreken en daardoor veel soorten afval hebben, dan kun je beter verschillende containers kopen voor hout, grond, puin en schoonpuin. Op deze manier weet je zeker dat je later geen problemen krijgt met het scheiden van afval. Houd er ook rekening mee dat vreemden nog weleens hun afval in je container willen gooien op het moment dat deze container op een openbare plek open staat. Overweeg dus het huren van container die je tussentijds kunt afsluiten.