Duurzaam Wonen

Deze gereedschappen heb je nodig bij het verbouwen

Ben je onlangs verhuisd of heb je een leuk idee voor een verbouwing? Soms raak je uitgekeken op je woning of je behoeftes veranderen waardoor je je huidige huis wilt aanpassen. Je kunt een verbouwing natuurlijk overlaten aan professionals, maar als je dit zelf wil doen, is dit vaak vele malen goedkoper. Daarnaast is klussen vaak ook erg leuk en kun je er wat creativiteit en persoonlijkheid in stoppen. Je hebt voor een verbouwing niet alleen een duidelijk plan, mankracht en materiaal nodig, maar ook het juiste gereedschap kan natuurlijk niet ontbreken. 

Zorg deze je deze tools in huis hebt voor de verbouwing

Het is vrij simpel, maar zonder goed gereedschap kom je nergens. Niet elke verbouwing heeft dezelfde gereedschappen nodig, maar hierbij een handige lijst met de tools die niet kunnen ontbreken bij een verbouwing: 

  • Boormachine

Ten eerste kan een accu boormachine niet ontbreken, hiermee kun je in hout, metaal en zachtere steensoorten boren.  Moet je in harde steensoorten boren, zoals beton? Dan zal een klopboormachine ook zeker van pas komen. Kies voor een boormachine met een accu. Hierdoor kun je vrij bewegen met de machine zonder rekening te moeten houden met een snoer. 

  • Hamers

Wil je een muur slopen voor de verbouwing? Dan komt een combihamer zeker van pas. Ga je de vloer verbouwen voor bijvoorbeeld een vloerverwarming? Dan moet je de vloer gaan openbreken. Hiervoor heb je een speciaal gereedschap nodig, zoals een breekhamer. Je kunt hiermee niet alleen vloer openbreken, maar ook plavuizen en tegels. Er zijn verschillende typen breekhamers verkrijgbaar, zoals elektrische en pneumatische. 

 

  • Haakse slijper

Ga je een vloerverwarming systeem aanleggen, dan moet je gleuven in de vloer aanbrengen. Dit kun je het beste doen met een haakse slijper met een slijpschijf. Met deze tool kun je niet alleen eenvoudig gleuven in muren en vloeren maken, maar je kunt er ook metaal en steen mee doorslijpen en afbramen.