Wonen

Deze tips zijn cruciaal bij het verhuizen

Eindelijk is het zover, je gaat verhuizen. Je gaat wat groter wonen of juist wat kleiner, je besluit om de drukte van de stad te ontvluchten of je zoekt het juist op, er zijn tal van redenen waarom je kan verhuizen. Bij zo’n verhuizing moet je echt van alles regelen, het is bijna te veel om op te noemen. In deze blog ga ik je vertellen welke zaken je zeker niet moet vergeten als jij je oude plekkie verlaat.

Inschrijven nieuwe adres

Je ziet ze liever niet door de brievenbus heen komen, maar die blauwe brieven van de overheid moeten toch echt op het juiste adres binnen komen. Zorg er daarom voor dat je jezelf inschrijft bij de gemeente op je nieuwe adres. Op deze manier voorkom je dat bijvoorbeeld poststukken verkeerd bezorgd worden. Het is wel verstandig om je tijdig in te schrijven op je nieuwe adres, gemeenten hebben vaak even de tijd nodig om alles te verwerken. Mocht je binnen de zelfde gemeente verhuizen volstaat een melding aan de gemeente vaak voor de adreswijziging. Houdt na de adreswijziging wel even in de gaten of de post ook daadwerkelijk goed binnenkomt, als dit niet het geval neem dan contact op met de gemeente.

Stopzetten van contracten

Op je oude adres heb je waarschijnlijk veel contracten lopen welke gelinkt zijn aan je oude adres. Sommige van deze contracten heb je ook specifiek nodig gehad om te kunne wonen op je oude adres. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een energie contract of een televisie en internet abonnement. Het is natuurlijk zonde als je wel voor iets betaalt wat je niet (meer) kan gebruiken. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid om je contract mee te verhuizen, maar let op soms ben je stukken duurder uit. Daarom moet je bij verhuizen wel Kpn, Ziggo, Energiedirect of Nuon opzeggen.

Een verhuiscrew

Als je bent ingeschreven op je nieuwe adres, alle contracten hebt opgezegd ben je helemaal klaar om te verhuizen. Na weken van inpakken is het dan zover: ‘de verhuizing’! Je kan natuurlijk heel veel geld uit geven aan een bedrijf welke met grote vrachtwagens alle dozen en spullen komt ophalen om te verhuizen naar je nieuwe adres, maar het is veel leuker (en goedkoper) om een verhuiscrew samen te stellen! Nodig daarom vrienden en familie uit welke een dagje komen helpen met dozen tillen en al het zware sjouwwerk. Het is vaak erg gezellig en geeft een voldaan gevoel als alles verhuisd is. Nog één kleine tip: zorg goed voor je verhuiscrew, maak lekkere broodjes en zorg voor een bakkie koffie.