Tuin Wonen

Dit heb je nodig om een goed zwembad te bouwen!

Niets is heerlijker dan een verfrissende duik nemen op een hete zomerdag. Mits je de ruimte er voor hebt, is een zwembad bouwen in de tuin dus een goed idee. Maar wat heb je allemaal nodig voor een goed zwembad? Wij leggen het uit!

Zwembadverwarming

De eerste optie heb je niet per se nodig, maar is wel heel fijn; zwembadverwarming! Zonder zwembadverwarming kun je namelijk enkel op de hele hete dagen van je zwembad genieten. Met zwembadverwarming, kun je ook op de minder warme dagen een lekkere duik nemen! Er zijn verschillende manieren om je zwembad te verwarmen, zoals met een warmtepomp, warmtewisselaar, zonnecollectoren of een heater op basis van gas of hout.

 

Zwembadafdekking

Iets anders dat eigenlijk niet mag ontbreken bij een goed zwembad is afdekking. In de eerste plaats zorgt zwembadafdekking ervoor dat zaken als blaadjes en vuil niet in het water terecht komen. Zo houd je het zwembadwater op een eenvoudige wijze dus schoner. Daarnaast koelt het water door zwembadafdekking minder snel af, waardoor je het ook weer minder hoeft te verwarmen. Dat is niet alleen fijn, ook nog eens duurzaam! Tot slot zorgt een stevige afdekking voor veiligheid; kleine kinderen kunnen niet in een ongebruikt zwembad vallen. Er zijn verschillende soorten zwembadafdekking mogelijk. De simpelste en goedkoopste methode is een ouderwets zeil. Makkelijk, mooier en bovendien effectiever is een rolluiksysteem. Hiermee kun je met één druk op de knop je zwembad volledig afdekken.

Zwembadverlichting

Goede verlichting maakt een zwembad helemaal compleet. Ten eerste is het natuurlijk handig dat je wat ziet wanneer je op die hete zomernachten nog even lekker een baantje wilt trekken. Daarnaast geeft verlichting sfeer aan je zwembad. Ook als je s’avonds nog lekker in de tuin zit maar niet van plan bent om nog te gaan zwemmen, kun je nog genieten van je prachtige zwembad.

Tegenstroominstallatie

Voor de echte zwemfanaten kan het een idee zijn om een tegenstroominstallatie in hun zwembad te bouwen. Deze zorgt namelijk voor stroming in het water! Zo kun je lekker tegen de stroom in zwemmen, ook als je maar een klein zwembadje hebt! Door de tegenstroom blijf je namelijk op de zelfde positie zwemmen.

 

Is het zelf bouwen van een zwembad teveel werk, of heb je er simpelweg de kennis en spullen niet voor? Dan kun je altijd nog een zwembad laten bouwen door Waterwellness.