Tuin Wonen

Dit heb je nodig voor een relaxed dakterras

Als jij geen tuin hebt kan het warme weer nog best een straf zijn. Je kan niet gemakkelijk naar buiten of even privé genieten van het mooie weer. Heb je wel een balkon of dakterras waar je lekker kunt zitten? Dan zit je gebakken, want je kan hier ook een ontzettend fijne buitenruimte van maken waar je heerlijk kunt genieten. Je hebt een paar elementen nodig om dit voor elkaar te boksen en dan heb je die tuin helemaal niet meer nodig. We leggen ze graag aan je voor.

 

Een goede zitplek

Een fijne zitplek is cruciaal voor een relaxed dakterras, dus probeer hier niet te minimaliseren. Ook al heb je weinig ruimte, dan nog kun je kiezen voor een fijne loungeset waar je heerlijk op kunt liggen. Je hoeft namelijk echt niet heel veel loopruimte over te houden op je dakterras, dat kun je prima voor binnen bewaren. Wil je het liever iets subtieler aanpakken? Dan kun je ook voor een tuinstoel gaan, die je gemakkelijk kunt opklappen om meer ruimte te maken. Die zijn trouwens ook lekker veelzijdig inzetbaar, dus bij een verjaardag kun je de tuinstoelen ook gewoon binnen gebruiken.

 

Gezellige aankleding

De aankleding van je dakterras kun je op meerdere manieren aanpakken. Zo kun je wat mooie planten, struiken of boompjes in potten planten en deze gezellig op je terras zetten. Ook kun je een buitenkleed aanschaffen en deze op je dakterras plaatsen. Je kunt priklicht kopen en dit gezellig rondom het dakterras of balkon draperen, zodat je en romantische sfeer creëert. Eigenlijk kun je heel veel dingen doen qua aankleding die je in een tuin ook zou kunnen, alleen in een aangepaste vorm. Probeer buiten de hokjes te denken en voor je het weet heb jij een fantastische buitenruimte met ontzettend veel sfeer.

 

Lekker buiten koken

Wist je dat je ook gewoon op je dakterras kunt barbecueën of koken? Daar heb je dus echt geen tuin voor nodig. Met wat frisse lucht, geen directe bovenburen die last van je hebben en een veilige omgeving kun jij prima op je dakterras een maaltijd bereiden. Zo kun je ultiem genieten van jouw buitenruimte en je gasten voorzien van eten. Zoals we al benoemden, zorg dat je geen bovenburen hebt. Het is namelijk best vervelend als zij nog een balkon boven die van jou hebben en zij in de rook van jouw buitenkeuken zitten. Dat is niet alleen onprettig, maar kan ook gevaarlijke situaties opleveren!