Wonen

Dit zijn de mooiste steden Nederland

Een weekend weg naar Barcelona, Praag of Rome is natuurlijk heerlijk. Maar Nederland heeft ook enorm veel mooie steden die je echt gezien moet hebben. Daarnaast heeft op vakantie gaan in eigen land ook veel voordelen: het kost minder geld, minder tijd én minder gedoe. Maar welke steden moet je dan sowieso bezoeken? Lees het hieronder en wie weet ben jij volgend weekend wel in een Nederlandse stad waar je nog nooit bent geweest! 

Groningen

Helemaal in het verre Noorden van Nederland ligt het mooie Groningen. Het is een levendige studentenstad met een sfeervol centrum. Mede dankzij de vele mooie historische panden. Zoals de bekende Martinitoren, de Martinikerk, Korenbeurs, Der Aa-kerk, het hoofdstation en de vele grachtenpanden.

 

Groningen heeft ook veel leuke winkels die zorgen voor een gezellige stad. Van bekende winkelketens tot kleine boetiekjes. Groningen is een echt ideaal voor een leuk dagje shoppen. Alles mooi gecentreerd in het historische centrum. Groningen heeft ook veel horeca gelegenheden. Met name in het centrum op de Grote Markt, de Poelestraat, Peperstraat en het Zuiderdiep vind je vele restaurants en uitgaansgelegenheden. Dit komt mede doordat Groningen een echte studentenstad is. Dat zorgt voor veel gezelligheid, volle terrassen, zelfs doordeweeks.

 

Maastricht

Van het hoge noorden maken we de overstap naar het uiterste zuiden van Nederland. De meest zuidelijke stad van Nederland, is ook een van de meest populaire. Maastricht staat bekend om het sfeervolle centrum en de mooie ligging aan de Maas. Het levendige centrum staat vol met historische gebouwen en horecagelegenheden. Deze combinatie zorgt voor een gezellige sfeer en is daarom de ideale stad voor een leuk weekendje weg. 

 

Het oh zo gezellige Maastricht is een stad vol kunst, cultuur en historie. In de stad vind je allerlei historisch buurtjes, goede horeca en prachtige pleinen. Eén plein is extra bijzonder en trekt al bezoekers sinds de Middeleeuwen, namelijk: het Vrijthof. Dit plein staat vol met restaurantjes en terrassen. Daarnaast vinden er allerlei evenementen plaats zoals de Kerstmarkt, de Basiliek van Sint Servaas en de zomerconcerten van André Rieu. Geniet in Maastricht van een heerlijk (alcoholvrij) biertje en een echte Limburgse Vlaai, dan kan je dag zeker niet meer stuk!

Amsterdam

Amsterdam, wie kent het nou niet? De prachtige hoofdstad van Nederland, het is niet voor niets dat ook veel buitenlandse toeristen hier naar toe gaan. Deze stad staat bekend om het Paleis op de Dam, de Albert Cuypmarkt en natuurlijk de grachtengordel. In Amsterdam is het nooit stil, er is altijd wat te beleven. Je kunt de drukte opzoeken en in het centrum gaan shoppen, kroegjes en restaurant bezoeken en je uitleven in de clubs. Iets meer genieten van de rust in Amsterdam? Ga dan naar de Hortus Botanicus, het Siegerpark of het Begijnhof om even uit de drukte te ontsnappen. 

 

Als je ergens bekende musea wil bezoeken, is Amsterdam natuurlijk dé stad om dit te doen. Neem een kijkje bij het Anne Frank Huis, de Heineken Experience, het Rijksmuseum of het Madame Tussauds. Dagje Amsterdam gepland? Huur een fiets, bekijk musea, geniet van de terrassen en shop tot je erbij neervalt: in Amsterdam is alles mogelijk. Zo enthousiast geworden dat je in de buurt van Amsterdam wilt gaan wonen? Neem dan een kijkje in de buurt eromheen, en schakel een makelaar Amstelveen of makelaar Zaandam in!

Utrecht

Midden in ons land ligt het mooie Utrecht. Het is net als Amsterdam ook de stad van vele grachtjes. Ook heeft het de bekende Dom toren, pleinen en steegjes. Het centrum heeft meer dan genoeg leuke winkels en horecagelegenheden. De stad is een gezellig geheel waar je zeker een leuk dagje uit of weekendje weg kunt hebben. Overdekt winkelen kan in winkelcentrum Hoog Catharijne dat direct bij het Centraal Station ligt. Dankzij de vele horeca vind je altijd wel een leuk plek om te lunchen of uit eten te gaan. In Utrecht kun je zelf heel gezellig eten direct aan het water. Helemaal weg van de grachten? Huur een kajak en vaar er eens doorheen en ontdek het leuke Utrecht!