Tuin

Duurzame manieren om een tuin aan te leggen

Het is geen geheim dat tuinieren goed is voor het milieu. Zelfs als je geen biologische tuin hebt of helemaal geen tuin hebt, zijn er tal van manieren om betrokken te raken bij duurzaam tuinieren.

Gebruik zand

Zand is een geweldig medium voor planten. Het is gemakkelijk te vinden en het kost niet veel. Zand kan worden gebruikt om potten of plantenbakken te vullen die je binnen wilt houden, maar je kunt het ook gebruiken voor buiten. Je kunt zand kopen voor je tuin of voor je bestrating. Er zijn verschillende manieren waarop je zand kunt gebruiken, zorg er alleen voor dat je de juiste zand koopt voor de klus!

Kies plantensoorten die in je omgeving gedijen

Het kiezen van plantenrassen die in je omgeving gedijen, zal ervoor zorgen dat ze goed groeien. Inheemse planten hebben zich in de loop van de tijd aangepast aan de bodem, het klimaat en de plagen van een gebied. Het kiezen van planten die zijn aangepast aan je bodem en klimaatomstandigheden zal ook helpen bij succesvol tuinieren. Het planten van resistente variëteiten van gewassen kan het gebruik van pesticiden helpen verminderen. Ten slotte helpt het kiezen van gewassen die minder water en kunstmest nodig hebben, ook de natuurlijke hulpbronnen te behouden door de afvoer naar beken en meren te verminderen.

Biologisch tuinieren

Om een ​​duurzame tuin te creëren, moet je rekening houden met het milieu. Je moet natuurlijke meststoffen gebruiken. Compost en dierlijke mest zijn twee veelvoorkomende soorten organische mest die ook gemakkelijk te vinden en toe te voegen zijn aan je bodem. Als je geen toegang hebt tot een van deze opties, zoek dan naar andere manieren om voedingsstoffen aan je bodem toe te voegen. Dit kan het toevoegen van gemaaid gras zijn of mulchen met stro of bladeren. Een andere optie is het planten van bodembedekkers in de herfst, zodat ze in de wintermaanden als bemesting kunnen dienen.

De grootte van het gazon verkleinen

Het verkleinen van je gazon is een van de meest effectieve manieren om je gebruik van pesticiden, meststoffen en water te verminderen. Als je geen pesticiden of meststoffen op je gazon gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat ze in het milieu terechtkomen wanneer ze in nabijgelegen waterwegen terechtkomen. Als je op zoek bent naar een alternatief voor gras, overweeg dan om het te vervangen door inheemse planten die minder onderhoud vergen en duurzamer zijn in het gebruik van hulpbronnen.