Duurzaam Tuin Wonen

Een aantal voordelen van stapelblokken

Al bekend met het gebruiken van stapelblokken? Stapelblokken kun je zien als betonnen muurblokken en zijn makkelijk op elkaar te stapelen. Wil je stapelblokken bijvoorbeeld in je tuin gaan plaatsen dan heb je daar geen specialistische kennis voor nodig. Niet helemaal overtuigd van stapelblokken? Een aantal voordelen welke je niet mag missen en je overtuigd maken om deze blokken te gaan gebruiken.

 

Stapelblokken plaats je heel eenvoudig

Ga je bouwen met stapelblokken dan kan dat gezien worden als kinderspel. De blokken zijn zowel aan de bovenkant als onderkant open. Zo vormen ze door stapeling holle kanalen en worden daarna volgestort met beton. Dit gaat om een droge en eenvoudige verwerkingsmethode. Dit volstorten van de kanalen gebeurt rechtstreeks met een trechtersilo of mixer. Heb je moeilijk bereikbare plaatsen dan kun je een kleine betonpomp gebruiken. Zo krijg je stevige constructies welke aan de zijdes drukkrachten opvangen.

 

Stapelblokken plaats je heel snel

Heb je gunstige werkomstandigheden dan kun je stapelblokken heel snel plaatsen. Zo kun je per man, per dag zo’n 45 m2 plaatsen. En reken daarnaast bij het volstorten op 50 á 60 m2 per uur. Dit is wel afhankelijk van welke afmetingen de stapelblokken hebben.

 

Stapelblokken kunnen gebruikt worden als zichtwerk

De meeste stapelblokken hebben een strakke industriële grijze uitstraling. Door een gladde textuur kunnen de blokken gebruikt worden als zichtwerk en dat zonder afwerking.

 

Stapelblokken zijn heel duurzaam

Doe je het goed dan koop je stapelblokken gemaakt van beton. En beton heeft heel veel voordelen. Dit materiaal is om verschillende reden interessant om te gaan gebruiken, zoals bijvoorbeeld ecologisch. Betonnen stapelblokken zijn namelijk 100% recyclebaar, hebben een lange levensduur en hebben een hoog thermisch comfort. 

 

Stapelblokken van de beste kwaliteit

Er zijn dus een groot aanbod aan stapelblokken te verkrijgen op de markt. Check tijdens het aanschaffen van stapelblokken altijd of ze aan de juiste keurmerken voldoen. Kijk of ze de Europese norm NBN EN 15435 hebben zodat je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt. Hebben de stapelblokken eenmaal deze Europese norm dan weet je dat ze vorstbestendig zijn en dat ze in de hoogste brandreactieklassen zitten.

 

Je kunt stapelblokken overal toepassen

Stapelblokken zijn overal voor te gebruiken. Wil je stapelblokken voor je huis gebruiken, geen probleem. Of wil je juist stapelblokken voor je zwembad gebruiken, dat is ook mogelijk. Tuin, bijgebouw of kelder? Allemaal geen probleem, stapelblokken zijn de oplossing.