Duurzaam Keuken Slaapkamer Tuin Wonen

Een aantal vormen van steigerplanken uitgelicht

Wil je projecten gaan maken met steigerplanken dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Met goede voorkennis kom je namelijk niet voor verrassingen te staan. Steigerplanken zijn de laatste jaren erg populair geworden en worden naast de bouw ook gebruikt in het interieur van mensen. Dat is niet zonder reden, want je kunt ontzettend veel doen met steigerplanken. Maar welke steigerplanken zijn er tegenwoordig te koop en waar kun je ze precies voor gebruiken?

 

Verouderde steigerplanken zijn in principe echt, maar toch nep

Verouderde steigerplanken zijn in principe nep planken. Je zult zien dat deze verouderde planken nieuwe planken zijn, maar ze hebben door het dompelproces een nieuwe uitstraling meegekregen. Daardoor lijken deze steigerplanken veel op gebruikte steigerhout, maar ze hebben juist niet de nadelen van gebruikte steigerhout. Zo bevatten deze steigerplanken geen resten van spijkers, schroeven en cement. Dit maakt het dus beter voor je gereedschap. Met verouderde steigerplanken krijg je een grijze uitstraling en dat blijft altijd enorm gewild en populair.

 

Gebruikte steigerplanken zijn relatief goedkoop, maar wel meer werk

Je vindt gebruikte steigerplanken in allerlei soorten en maten. De prijzen van deze steigerplanken hangen af van hoe de staat is. Met een beetje goed zoeken en een beetje geluk kun je voor heel weinig geld gebruikte steigerplanken vinden. Maar je moet er wel rekening mee houden dat je bij gebruikte steigerplanken een stuk meer werk hebt dan bij andere soort steigerplanken. Zo moet je de planken schaven, zagen en schuren. Ben je een ware klusser dan kun je heel makkelijk gebruikte steigerplanken aanschaffen en zo je bouwprojecten mee maken.

 

Nieuwe steigerplanken geven een eigen draai

Wil je je steigerplanken een soort van eigen leven geven? Maak dan de keuze uit nieuwe steigerplanken. Deze planken kun je op een eigen wijze natuurlijk verweren. Daarnaast kun je met deze nieuwe planken een eigen kleur bepalen. Daarnaast is een ander belangrijk voordeel van nieuwe steigerplanken dat je een strakker resultaat hebt in vergelijking met andere soorten steigerplanken. Doordat het helemaal nieuw is heeft het namelijk niet te maken gemaakt met invloeden van buitenaf. Let wel op dat nieuwe steigerplanken krimpen als ze voor een lange tijd in droge omstandigheden hebben gestaan. Een handige tip is om nieuwe steigerplanken in de winter te laten drogen. Dit kun je doen naast een houtkachel. En zodoende maak je de planken klaar om mee te bouwen in de zomer.