Geen categorie

Een betrouwbare slotenmaker herkennen

Als je slot kapot is en je komt je huis niet meer in, wil je dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Hiervoor kan je gebruik maken van een slotenmaker. Maar helaas zijn er ook slotenmakers die misbruik van deze situatie maken door malafide praktijken aan te bieden. Zo laten sommige je van te voren een handtekening onder een contract zetten waarbij ze de prijs 10 keer zo duur maken dan een normale, eerlijke slotenmaker in delft. Hierdoor kunnen er flinke kosten gemaakt worden. Daarom is het belangrijk dat als je een gebruik wilt maken van een slotenmaker in Delft, dat je de eerlijke slotenmakers van de malafide praktijken kan onderscheiden. Maar hoe herken je dit? Hoe weet je dat je te maken hebt met een slotenmaker die niet te vertrouwen is? In dit blog een aantal tips zodat jij de eerlijke slotenmakers van de oneerlijke slotenmakers kunt onderscheiden.

Het vooraf tekenen van een formulier

Er zijn meerdere manieren hoe een malafide slotenmaker je kan uitbuiten, maar een van de manieren is dat ze vooraf een formulier onder je neus dauwen die je even snel moet tekenen. Hierbij zeggen ze bijvoorbeeld dat je dit even snel moet tekenen zodat ze aan het werk kunnen, terwijl het vervolgens een contract is voor duizenden euro’s om je slot te laten vervangen. Zorg dus allereerst dat als je een formulier krijgt, dat je deze niet tekent of alleen tekent als je het formulier goed doorgenomen hebt en zeker weet dat er geen ongewoon hoge bedragen op staan. Laat je niet inpalmen door praatjes, want als je iets ondertekent zonder er naar te kijken is het lastig om ervan af te komen. Zorg dus vooral dat je niet tekent zonder iets goed door te nemen.

NSSG

Het NSSG staat voor het Nederlands Sleutel- en Sloten Specialisten Gilde. Als een slotenmaker hierbij aangesloten is, kan je erop vertrouwen dat dit een eerlijke en betrouwbare slotenmaker is. Het is geen officieel keurmerk, maar slotenmakers moeten aan een flink aantal eisen voldoen voordat ze zich aan kunnen sluiten bij dit keurmerk, waardoor je bijna zeker kan weten dat slotenmakers die zich hierbij aan hebben gesloten te vertrouwen zijn.

Mocht je nog op zoek zijn naar een betrouwbare slotenmaker, kan je altijd een kijkje nemen op nood-slotenmaker.nl.