Keuken

Een glazen achterwand in je keuken – 3 tips

Wil je een compleet nieuwe keuken of je keuken een nieuwe look wil geven? Denk dan eens aan een glazen achterwand. Dit kan bijvoorbeeld met kleurtjes, prints of transparant glas. Hierdoor verander je met een mooie achterwand de volledige uitstraling van je keuken. Lees onze 3 tips om jouw keuken een prachtige achterwand te geven.

Tip 1 – Verander de uitstraling van je keuken

Wil je geen compleet nieuwe keuken in je huis laten zetten, maar wil je toch een nieuwe uitstraling. Door een glazen plaat over je huidige achterwand te plaatsen, verander je de look van je keuken compleet. Je kunt dit doen met transparant glas, maar als je een effen achtergrond hebt, kun je ook kiezen voor glas met een printje. De keuken achterwand van glas kun je laten maken in alle patronen, kleuren, soorten en maten die je maar wil.

Tip 2 – Gebruik de juiste materialen

Er zijn natuurlijk veel soorten glas en verf om een keukenachterwand mee te maken. Door de juiste materialen te gebruiken, gaat je keuken langer mee en ziet deze er ook nog eens mooier uit. Verf de glazen achterwand met keramische verf, zodat de verf niet verkleurd of loslaat. Ook zorgt dit ervoor dat de achterwand beschermd is tegen hitte en krassen. Verder is het verstandig om gebruik te maken van gehard glas, wat minder snel breeks en dus extra veilig is. Niemand wil natuurlijk een keuken vol met glasscherven.

Tip 3 – Kies de juiste kleuren

Glas weerspiegelt, wat al snel een druk gevoel geeft in je keuken. Kies daarom voor mat glas voor een rustigere uitstraling. Verder is het belangrijk om genoeg contrast te creëren in je kleurgebruik. Maak je achterwand dan ook niet in dezelfde kleur als je keukenkastjes. Combineer bijvoorbeeld witte keukenkastjes met een mooie blauwe muur met een glasplaat eroverheen. Dit zorgt ervoor dat je keuken een echte eyecatcher is!