Wonen

Een hanglamp in je woonkamer

Met de Nederlandse winters kun je niet wegkomen zonder lampen in je huis. Zeker in je woonkamer is verlichting cruciaal, want daar brengen de meeste huishoudens het grootste deel van hun tijd thuis toch door. Een gemakkelijke optie voor de woonkamer is een hanglamp. Het zorgt voor een centrale lichtbron die direct een groot deel van de ruimte kan verlichten. Met een hanglamp woonkamer kun je alle kanten op. Vaak worden hanglampen ook boven eettafels gehangen – die ook zelden nog in een aparte eetkamer staan. 

 

Aantal lichtbronnen

Vooral boven de eettafel zie je vaak hanglampen met meerdere lichtbronnen. Er hangen dan meerdere pendels met losse peertjes eraan. Je kunt hierbij vaak zelf bepalen op welke hoogte je elke pendel hangt en welke peertjes je hierbij gebruikt. Zo kun je een unieke hanglamp creëren met je eigen hoogtes en peertjes. Maar het kan ook simpelweg een reeks van gewone peertjes zijn met pendels op gelijke hoogte. Dat staat weer strakker dan de variatie die wat speelser oogt. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft.

 

Kleur en formaat

Dat geldt ook voor de kleur en het formaat. Het formaat van een hanglamp is natuurlijk ook afhankelijk van de ruimte die je hebt. Een hanglamp kan niet te laag hangen. Dan zouden mensen tegen de lamp aan kunnen lopen en dat wil je waarschijnlijk voorkomen. Als je zelf niet zo groot bent is het handig om ook rekening te houden met mensen die wel langer dan jij zijn – ook als ze niet bij je in huis wonen. Kleuren van lampen kunnen echt alle kanten op. Van gekleurde lampenkappen en pendels tot rookglas met bepaalde tinten of peertjes die gekleurd licht kunnen geven. 

 

Verzending en bezorging

Als je lampen online bestelt, kun je ze in 3 werkdagen thuis verwachten. Is je bestelling minimaal € 75? Dan hoef je geen verzending te betalen. Je vindt in de webshop ook peertjes, altijd handig om bij te bestellen als je niet aan dit minimum komt.