Wonen

Een hordeur op maat voor vervelende insecten

Warmer weer is iets waar veel Nederlanders naar uitkijken in de koude wintermaanden. We kunnen niet wachten op de zon, zwemmen in de zee en buiten zitten met een koel drankje. Maar dit heerlijke weer heeft helaas ook een aantal nadelen.. Om het uur zonnebrandcrème smeren is hier ongetwijfeld één van. Maar heb je al nagedacht over die vervelende insecten die uit hun winterslaap komen?

 

Behaaglijke temperaturen is een echt speelveld voor allerlei soorten insecten. Wanneer wij onze ramen en deuren wagenwijd openzetten om de kleinste zuchtjes wind binnen te krijgen, zien muggen, vliegen, wespen en andere steekbeesten dit als dé perfecte mogelijkheid om naar binnen te komen. 

 

Om dit tegen te gaan, is een hordeur op maat wellicht de perfecte oplossing!

 

Diverse soorten hordeuren om beesten tegen te gaan

Het is natuurlijk geen verrassing dat horren een echte must have zijn tijdens de zomer. Als je maar lang genoeg zonder horren de ramen en deuren opengooit, krijg je vanzelf te maken met de consequenties. Iedereen is wel bekend met het concept van een hor. Dit is een stuk stof met allemaal kleine gaatjes, oftewel een gaas. Deze stukken gaas kunnen over ramen en deuren gespannen worden.

 

De twee soorten horren die je kan onderscheiden, zijn horren voor ramen en voor deuren. Ook hierin bestaan veel verschillende soorten en afmetingen. Hordeuren kun je bijvoorbeeld indelen in de originele plissé hordeur, de plissé hordeur comfort, hordeuren met scharnier, de roldeur en de inzetplisséhordeur. Daarnaast bestaan er horren voor dubbele deuren, schuifdeuren en horren met een scheiding in het midden. Op zoek naar een hordeur op maat? Ook dat is mogelijk.

 

Laat een hordeur op maat maken

Er worden veel standaardmaten hordeuren gemaakt. Maar niet iedere deur voldoet hieraan. Misschien heb je wel een enorme voordeur of heeft jouw achterdeur vreemde afmetingen. Voor dit soort situaties kan je een hordeur op maat laten maken. Deze kan met of zonder frame en met een scheiding gemaakt worden. De optie om een hor op maat te laten maken zorgt ervoor dat ook jij deze zomer beschermd bent tegen steekbeesten en andere diertjes!