Wonen

Een huis kopen in Dongen of toch huren?

De huizenprijzen zijn tegenwoordig bijna onbetaalbaar en het lijkt erop dat veel jonge mensen geen andere keus hebben dan te huren. Gaat dit duurder worden of juist goedkoper? In dit blog laat ik je kennismaken met de vastgoedwereld en zorg ik ervoor dat je precies weet wat je moet doen wanneer je twijfelt om een huis te kopen in Dongen.

 

Huurincentives

Bij verhuur is de verhuurder verantwoordelijk voor hoge onderhoudskosten. Zo kom je niet voor grote financiële verrassingen te staan. Bovendien heeft u financieel geen last van de taxatie van de waarde van de woning. Ook kunt u profiteren van de huurtoeslag (afhankelijk van uw inkomen). Deze premie zorgt ervoor dat je extra zakgeld te sparen hebt.

 

Downsides huren

Als u een huis huurt, verhoogt u uw kapitaal niet, in principe gooit u al uw geld weg. Daarnaast kan dit bedrag nog meer oplopen als u de woning zelf verbouwt, omdat u uw investering vaak niet terug krijgt op uw woning. Daarnaast wordt verwacht dat de huren de komende jaren verder zullen stijgen. Tegenwoordig kan het ook erg moeilijk zijn om een ​​woning te huur te krijgen door de grote vraag en het beperkte aanbod in populaire steden als Tilburg.

 

Ups en downs van een huis kopen in Dongen

Als u een eigen woning koopt, verhoogt u uw kapitaal door elke maand uw hypotheek af te lossen. Geleidelijk aan wordt het huis van jou, en vergeleken met huren kun je alles verbouwen wat je maar wilt. Het grote nadeel is dat u uw eigen geld nodig heeft om de kosten van de koper te dekken, en de onderhoudskosten worden door u betaald. Daarnaast is een serieus nadeel dat als de woning in waarde daalt, je vermogen ook daalt.