Wonen

Een huurwoning vinden in een krappe woningmarkt

Afgelopen jaar kregen we in Nederland te maken met de grootste huurstijging in zes jaar. De snelste stijgers komen uit de Randstad. Huurwoningen in Den Haag werden bijvoorbeeld 3,6 procent duurder. Is het dan onmogelijk geworden om betaalbaar te huren? Nee, in 2021 schijnt licht aan het einde van de tunnel! Vergeleken met het laatste kwartaal van 2020 daalden de huurprijzen namelijk met bijna 5 procent.

Woningzoekmachine

Deze opsteker voor toekomstige huurders is natuurlijk erg welkom, maar de huidige woningkrapte blijft helaas bestaan. Er wordt te weinig gebouwd om de vraag naar woonruimte bij te benen. Ben jij op zoek naar een nieuwe huurwoning? Dat kun je vast wat hulp gebruiken. Ze liggen namelijk niet voor het oprapen. Die nieuwe kamer, studio, dat toffe appartement of huis vind je tegenwoordig snel en eenvoudig op online huurplatforms. Huurstunt is alleen niet zomaar een huurplatform. Met de speciaal ontwikkelde woningzoekmachine kun je eenvoudig filteren op zaken als de huurprijs, woonoppervlakte, het opleveringsniveau en extra’s als een balkon of tuin. Zo heb je jouw droomwoning snel gevonden.

Duizenden huurwoningen zijn per direct beschikbaar via Huurstunt. Alle foto’s en woningkenmerken kun je meteen bekijken en interessante woonruimtes sla je eenvoudig op onder je favorieten. Inschrijven bij Huurstunt kost helemaal niets, net als een oproep plaatsen. Hiermee kun je snel in contact komen met verhuurders in jouw omgeving. Nog geen succes geboekt? Meld je dan aan voor een persoonlijke woningnieuwsbrief. Daarmee ontvang je gratis de nieuwste woningen direct in je inbox.

14 dagen gratis proberen

Ben je een mooi appartement tegengekomen en wil je meteen een enthousiaste reactie sturen? Upgrade je account dan naar Premium. Dat geeft jou als woningzoekende een directe verbinding met de verhuurder. Van wachtlijsten of lotingen is dus geen sprake. Verhuurders kunnen gratis hun huuradvertentie plaatsen en bepalen zelf aan wie én per wanneer ze de woning verhuren. Jarenlang ingeschreven moeten staan om voldoende punten verzameld te hebben, is daarmee verleden tijd. Eerst uitproberen? Ook dat kan. Premium is namelijk de eerste 14 dagen helemaal gratis.