Wonen

Een kattenluik in glas, dubbele beglazing of in een spouwmuur monteren?

Als productief kattenluikmonteur krijg ik vaak de vraag wat het beste is – een kattenluik in een gemetselde spouwmuur of door glas / dubbele beglazing plaatsen? Natuurlijk ben ik als getrainde beglazer altijd een voorliefde voor glasinstallatie. Het plaatsen van een kattenluik in glas heeft veel voordelen ten opzichte van door een muur gaan.

Een voordeel van het plaatsen van een kattenluik door baksteen is dat het mogelijk is om het zelf te doen met de juiste elektrische gereedschappen en vaardigheden, terwijl het installeren van een kattenluik door een raam met dubbele beglazing dat niet kan. Ik heb eerder een blog geschreven over waarom je niet door bestaande units met dubbele beglazing kunt snijden om in een kattenluik te passen en waarom een ​​nieuwe ruit / dubbele beglazing moet worden vervaardigd.

Een doe-het-zelf kattenluik dat door uw spouwmuur wordt geïnstalleerd, lijkt in eerste instantie een voor de hand liggende oplossing voor het probleem om de kat toegang te geven via een kattenluik. Wees gewaarschuwd dat het rommelig, tijdrovend en erg stressvol kan zijn. Het is ook van vitaal belang dat u er om gezondheids- en veiligheidsredenen zeker van bent dat er geen voorzieningen / bedrading in de muur aanwezig zijn voordat u probeert het metselwerk uit te boren.

Als je niet zeker bent van je DIY-vaardigheden om zelf een kattenluik door een muur te passen, dan twijfel ik er niet aan dat je een gekwalificeerde bouwer moet raadplegen om het voor je te doen. Wat weer rommelig, tijdrovend en duurder kan zijn dan het installeren van een kattenluik in glas.

Met een kattenluik in glasinstallatie kan het beslag snel en veel schoner zijn. Met weinig tot geen stof of vuil om op te ruimen. Glasinstallaties zijn meestal kosten effectiever dan door metselwerk te gaan en de kat zal er baat bij hebben om door het glas te kunnen kijken om mogelijke gevaren / pestkoppen op te sporen voordat het weggaat.

Voordelen van glasinstallatie

Een ander voordeel van het installeren van het kattenluik door glas is dat als u ervoor kiest om in de toekomst naar huis te verhuizen, dan kan de originele ruit snel en schoon terug in het frame worden geplaatst voor de nieuwe eigenaren / huurders. Het herbouwen van de spouwmuur is veel moeilijker, stressvoller en duurder.

Als u een huurder bent, zal een verhuurder u nooit toestaan ​​een kattenluik door een spouwmuur te laten passen uit angst het gebouw te laten vervallen. Dit is geen probleem bij het plaatsen van een kattenluik in glas, omdat door de aard van glasinstallaties het frame is ontworpen om te worden geopend, zodat het glas kan worden vervangen en gemakkelijk kan worden gerectificeerd (origineel glas weer teruggeplaatst) voordat u naar buiten gaat .

Bovendien zullen sommige potentiële huizenkopers wars zijn van de aankoop van een huis met een gat in de spouwmuur. Een ander voordeel van het terugplaatsen van de originele ruit is dat u uw kattenluik mee kunt nemen naar uw nieuwe huis, waardoor u geld bespaart bij het kopen van een nieuw kattenluik. Ook weet je het nooit, misschien heb je geluk en past de ruit met een gat erin in een frame in je nieuwe pand.

 

In termen van warmteverlies is er ook geen verschil, beide installatieopties voor kattenluiken zullen tochtig zijn omdat kattenluiken van nature zijn en helaas niet erg energiezuinig zijn – ik heb eerder een diepgaande blog over dit onderwerp geschreven, lees hier meer over door hier te klikken.

Veel moderne huizen zijn nu gemaakt met ongeveer 25% meer glas. Vaak is installatie in een glazen raam of deur een gemakkelijke optie. Sommige huizen hebben glas van vloer tot plafond, maar misschien heb je geluk en vind je een klein zijpaneel dat perfect is voor een kattenluikmontage.

Als door een muur gaan uw favoriete route is of de enige optie die u voor uw huis heeft, raad ik u ten zeerste aan om eerst een gekwalificeerde bouwer te raadplegen. Zorg er altijd voor dat ze relevante bouwervaring, kwalificaties, verzekeringen hebben en dat ze kunnen voldoen aan alle bouwvoorschriften