Tuin

Een kindvriendelijke tuin

Er zijn een hoop dingen waardoor je tuin er gelijk gezellig uitziet, bijvoorbeeld een vijver of bepaalde planten. Echter zijn bepaalde dingen niet zo geschikt als er regelmatig kinderen in de tuin spelen. Het is natuurlijk wel zo fijn dat de kinderen ongestoord in de tuin kunnen spelen en jij je nergens druk over hoeft te maken.

Planten

Het planten van veel bloemen en planten is vaak niet handig in een tuin waar regelmatig kinderen spelen. Ze worden omver gelopen of platgetrapt, wat natuurlijk sonde is. Daarnaast zijn er bepaalde planten waar kinderen zich aan zeer kunnen doen, denk maar eens aan bijvoorbeeld een cactus. Het is natuurlijk ook niet handig om planten in je tuin te zitten die zeer giftig zijn als ze worden opgegeten, je weet natuurlijk nooit!

Water

Water in een tuin waar veel kinderen spelen is natuurlijk nooit handig, maar natuurlijk wel ontzettend mooi. Je kunt ervoor kiezen om het helemaal weg te laten, maar je kunt het ook op een leuke manier afschermen voor de kinderen. Span een gaas over de vijver of zet bijvoorbeeld kastanje hekwerk er omheen!

Speelgoed

Tot slot is er natuurlijk niks leuker voor kinderen dan om speelgoed te hebben in de tuin. Plaats een leuke zandbak, schommel of speeltoestel. Probeer, indien mogelijk, deze toestellen wel in de schaduw te zetten, zodat deze niet te heet worden en de kinderen zich er niet aan kunnen verbranden. Gegarandeerd plezier en voor jou een zorgeloze zomer!