Tuin

Een Mediterraans paradijs: zo tover je jouw tuin om

Wanneer je op vakantie bent in landen als Italië, Frankrijk en Griekenland, kom je vaak de mooiste en meest exotische planten tegen. Planten die niet alleen ontzettend mooi bloeien, maar vaak ook nog eens lekker ruiken of de meest heerlijke vruchten dragen. Je zou deze planten haast zo in je kofferbak mee naar huis willen nemen. Zou jij ook zo graag jouw tuin willen omtoveren tot een waar Mediterraans paradijs? Zodat je dat heerlijke vakantiegevoel mee kunt nemen naar jouw eigen achtertuin? Lees dan even verder en ontdek enkele planten met de prachtigste bloemen, de heerlijkste vruchten en de lekkerste geuren. Ohja, die palmboom mag natuurlijk ook niet ontbreken!

De prachtigste bloemen

Mooi roze is niet lelijk. Dat bewijst de Oleander, een plant die je veel tegenkomt rond het Middellandse Zeegebied. Naast roze, kunnen de kleuren van deze plant variëren van wit en lichtgeel, tot perzik, zalm en diep bordeaux rood. De Oleander is een winterharde plant tot -10 graden Celsius, staat het liefst in de volle zon maar moet wel regelmatig worden besproeid. Onder de meest ideale omstandigheden, kan de Oleander van begin zomer tot het najaar prachtig bloeien. Ook de Bougainville is een plant die prachtig bloeit. Deze plant zie je vaak tegen muren omhoog kruipen.

De heerlijkste vruchten

Naast prachtige bloemen ontbreekt het in het zuiden van Europa ook zeker niet aan de heerlijkste vruchten. Wat dacht je van lekkere olijven of vijgen? En dat uit eigen tuin! Het kan zeker, al zal vooral de olijvenboom wel de nodige zorg en aandacht nodig hebben. De vijg doet het daarentegen beter in ons koude klimaat. De vruchten van de vijgenboom zijn rond augustus/september rijp en kunnen dan geplukt worden.

De lekkerste geuren

Ook een lekkere geur in je tuin mag zeker niet ontbreken. Nu is het zo dat zowel de Bougainville als sommige soorten van de Oleander (vooral de dubbelbloemige varianten) al een lekkere geur verspreiden. Wil je echter nog wat meer geur in je tuin? Denk dan eens aan lavendel, rozemarijn of jasmijn. De kleurrijke bloemetjes van deze planten ruiken niet alleen lekker, maar kunnen ook nog eens gebruikt worden in de keuken.

Vergeet die palmboom niet!

Maak je Mediterraanse tuin helemaal compleet met één of enkele palmbomen. Vooral de Trachycarpus fortunei en de Trachycarpus wagnerianus zijn erg populair. Benieuwd geworden naar de verschillende soorten palmbomen? Neem dan een kijkje op de website van MyPalmShop en laat je verrassen door het ruime aanbod!