Wonen

Een oplossing voor vochtige muren

Vochtige muren zijn lelijk. Ook kan het vocht op termijn gevaren opleveren. Het is belangrijk om daar dan snel en direct een oplossing voor te vinden. Zo kan je voorkomen dat de vochtige muren ook echt een probleem voor jouw wooncomfort gaan vormen. Dat doe je door met een professional samen het nodige aan te passen in je woning. Er zijn verschillende ingrepen die kunnen helpen in deze situatie. 

Het vocht eerder afvoeren 

Werken met een professional is altijd belangrijk. Schakel bijvoorbeeld iemand in die vochtplekken muur kan aanpakken door het vocht eerder af te voeren. Vaak komt het water uit de grond omhoog. Door dit met behulp van drainage eerder weg te werken, is te zorgen dat er ook geen probleem in de muren zal ontstaan. Het is de moeite waard om hier dus ook het nodige in te steken. Voorkomen is altijd het beste. 

Kiezen voor dichting in de kelder 

Zoals gezegd komt het vocht vaak van onder naar boven. Een tactiek die door veel professionals wordt gekozen is dichting. In dat geval wordt er bouwkundig iets veranderd in de woning. Er wordt een soort barrière in de muren gemaakt. Daardoor kan het vocht dus ook niet verder optrekken. Dat helpt om er zeker van te zijn dat de muren ook niet aangetast worden. De dichting is een klus die alleen professionals kunnen verzorgen. 

Het injecteren van vochtwerende stoffen 

Een hele andere oplossing die dezelfde professional kan kiezen, is het injecteren van de muren. Dan is er bouwkundig geen ingreep nodig. In plaats daarvan worden er kleine gaatjes in de muur gemaakt. Er wordt materiaal geïnjecteerd met vochtwerende eigenschappen. Op die manier is te zorgen dat het water dus de muren niet in kan. Dat betekent ook dat er geen schade aan te ondervinden is. De muren blijven van goede kwaliteit.