Tuin Wonen

Een optimale inrichting, van modieuze voordeuren tot schuifpuien zwart

Dingen die vaak vergeten worden bij het inrichten van een woning zijn modieuze voordeuren en schuifpuien zwart. Bij het inrichten van een woning komt heel veel kijken. Het uitkiezen van kleuren voor de muren is een van de eerste dingen waar mensen vaak aan denken. De kleur van je muur heeft ook veel invloed op de sfeer van je inrichting. Maar naast de voor de hand liggende stappen, zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden.

Inspiratie en woonstijl

Een complete inrichting van een woning uit de mouw schudden, is niet iets wat veel mensen kunnen. Designers studeren meerdere jaren om de meest prachtige interieuren te ontwerpen. Dat betekent niet dat jij ook jaren moet spenderen voor je een prachtig interieur kunt ontwerpen. Er zijn onwijs veel bronnen te vinden met prachtige voorbeelden voor de inrichting van je huis. Op deze manier kun je inspiratie opdoen welke woonstijl jou aanspreekt. Daarnaast kun je leuke ideeën van verschillende voorbeelden kopiëren en samenvoegen voor je eigen interieurinrichting. Je kunt makkelijk een overzicht creëren aan de hand van een moodboard.

Begin bij de basis

Als je weet in welke stijl je je huis wil inrichten, kun je het beste beginnen bij de basis. Maak een indeling van je huis. Wil je bepaalde muren doorbreken? Of je schuifpuien zwart maken? Of wil je een nieuwe keuken? Begin dan met die aanpassingen. Als je klaar bent ga dan door met het uitzoeken van vloeren en kleuren voor je muur. Werk de vloeren en muren af met bijpassende plinten. Als deze basis af is, kun je door met het verzamelen van je meubels.

Begin praktisch

Bij het verzamelen van meubels is het verstandig om praktisch te beginnen. Welke meubels heb je echt nodig? Denk aan een bank, een eettafel, een bureau en fijne stoelen. Probeer te variëren in trendy meubels en tijdloze meubels. Anders wordt je inrichting te trendgevoelig en raak je je inrichting sneller zat. Meubels zijn te duur om te vervangen dus kies meubels waar je veel combinaties mee kunt maken. Daarnaast is het ook een stuk duurzamer om je meubels niet vroegtijdig weg te doen. Als je al je praktische meubels hebt verzameld kun je verder gaan kijken naar welke decoratie je in je huis wilt.

Decoratie

Decoratie kun je op heel veel manieren toevoegen aan je huis. Je kunt leuke kandelaren op een tafeltje zetten of een paar gezellig beeldjes in je vensterbank. Decoratie kan heel snel rommelig worden. Het is dus verstandig om met de grote decoratie te beginnen. Zet een mooie grote plant in een hoek of hang een mooi groot schilderij op. Daarna kun je de decoratie aanvullen met minder grote spullen. Probeer daarnaast nieuwe manieren te vinden om je decoratie bijvoorbeeld op te hangen. Alles wat je op een tafel of de grond zet, neemt snel veel ruimte in. Kijk bijvoorbeeld naar leuke planken voor aan de muur of bijvoorbeeld naar plantenhangers. Er zijn online ook veel websites te vinden met originele voorbeelden. Heb je bijvoorbeeld een oude ladder over? Die kun je aan de muur bevestigen en gebruiken als plank voor planten en schilderijtjes.