Interieur

Een ronde eettafel voor het hele gezin

Hij is terug van weggeweest en mooier dan ooit: de ronde eettafel. Met z’n allen eten, thuiswerken of natafelen is nog nooit zo geweest gezellig geweest als nu. Wees eens eerlijk, een groot gezelschap aan tafel is toch veel leuker? Wij vertellen je waar je rekening mee moet houden bij de ronde eettafel.

Hoe meer diameters zorgen voor meer plek om de ronde eettafel

Met een rechthoekige tafel kun je personen aan de twee lange kanten én kopse kanten kwijt, maar bij een ronde tafel gaat dit anders. Hier wordt gekeken naar de diameter van de tafel. Er moet natuurlijk genoeg plaats zijn aan tafel zodat iedereen zijn plekje in kan nemen. Heb jij een gezin van zes personen, dan is de grote ronde eettafel een must. Immers, hoe groter de diameter, des te meer personen je aan deze tafel kwijt kunt.

Afmetingen voor een grote ronde eettafel

Heb je een ronde eettafel met een diameter van 140 tot 150 centimeter? Dan kunnen er zes personen aan tafel zitten. Telkens wanneer de diameter van de tafel 10 centimeter toeneemt, kan er een extra stoel aangeschoven worden. Het is belangrijk om de breedte van je stoelen in je achterhoofd te houden. Heb je brede stoelen, dan kun je beter kiezen voor een eettafel met een diameter van 150 tot 160 centimeter zodat alle zes personen kunnen zitten.

Waar je nog meer om moet denken bij een ronde eettafel

Naast de diameter van het tafelblad is het ook slim om naar het onderstel te kijken. Het is voor niemand heel prettig om bij een tafelpoot te zitten. Een ronde tafel met vier poten is bijvoorbeeld ideaal voor zes personen, maar minder geschikt voor vijf eters. Een ronde eettafel met één poot in het midden geeft de meeste vrijheid in het plaatsen van krukjes en stoelen.