Interieur

Een schilderklus voorbereiden

Het verven van je huis lijkt zo gemakkelijk. Je pakt een kwast, koopt een potje verf en begint met verven. Helaas is er voor het beste resultaat en een mooi egaal beeld een goede voorbereiding nodig. Zo is het belangrijk om de juiste kwasten en rollers te kopen. Niet elke kwast is geschikt voor elke verf. Ook is de verfkeuze heel belangrijk, want het moet wel geschikt zijn voor de ondergrond. Daarom is het belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen.

Materiaal

Er is bijna geen ondergrond die niet geverfd kan worden. Toch is niet elke verfsoort geschikt voor elke ondergrond, want elke verf heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Het is dus belangrijk om een verfsoort te kiezen die past bij de ondergrond die je wilt verven. Daarnaast wil je natuurlijk een verfsoort hebben die van hoge kwaliteit is en goed dekkend is. Hierdoor is er minder verf nodig, want één of twee lagen kan al voldoende zijn. Als je een verfsoort wil die kwalitatief is en voordelig, dan is Sigma de juiste keuze. Vooral de Sigma s2u Nova Satin is zeker een aanrader.

Voorbereidingen

Voordat het verfblik opengetrokken kan worden, moeten er eerst nog een aantal voorbereidingen gedaan worden. Allereerst moet u ervoor zorgen dat de ruimte schilderklaar is. Schuif alle meubels aan de kant. Hierna kunt u alle meubelen en de vloer afdekken met afdekplastic. Plak delen af die niet geverfd moeten worden en verwijder alle deurklinken, stopcontacten, etc.

Hierna kun je gaan beginnen met het reinigen van de muur. Er zitten namelijk nog veel stofdeeltjes op de muur en hierdoor zal de kwaliteit van het eindresultaat omlaaggaan. Als je gaat verven zonder de muur te reinigen, dan zal je alle stofdeeltjes bij elkaar vegen. Hierdoor zullen er strepen en plekken ontstaan op de muur. Het is dus belangrijk om de muur eerst te reinigen met wat water en een spons.

Als de muur helemaal schoon is, dan kan de voorstrijk aangebracht worden. Voorstrijk is een waterige substantie die ervoor zorgt dat de muur minder verf opzuigt. Hierdoor zal de verf beter hechten aan de muur en heb je veel minder verf nodig. Ook zal het resultaat veel beter zijn, omdat je hierdoor een mooi, gelijkmatig effect krijgt.

Nu alle voorbereidingen zijn gedaan kun je eindelijk gaan beginnen met schilderen.