Wonen

Een toevoeging aan de familie

Een nieuw lid van de familie, namelijk je huisdier! Natuurlijk moet je voordat het nieuwe gezinslid in huis komt al goed voorbereid zijn. Er is immers een hoop nodig voor de verzorging van een hond of kat. Een kat zal waarschijnlijk blij zijn met een frisse kattenbak en een mooi kattenluik. Een hond heeft graag een lekker bedje en een berg aan speelgoed tot zijn beschikking. Doe daar nog een hoop liefde bovenop en je huisdier zal het zeker naar z’n zin krijgen!

Een blije kat

Voor de juiste verzorging van een kat moet je denken aan wat een kat nou allemaal doet op een dag. Katten rusten en slapen erg veel. Je zal dus een lekker bedje of kussentje willen aanschaffen. Lekkere zachte materialen zullen zeker als comfortabel beschouwd worden. Heb je een onafhankelijke kat in huis gehaald? Deze wil vast en zeker zelf op avontuur uit gaan. Een kattenluik zou dan een goede investering zijn. Je bent immers niet de hele dag aanwezig om de deur open en dicht te blijven doen. Met een kattenluik kan je kat zelf bepalen waar hij wanneer heen wilt.

 

Je kat zal ook blij zijn met een katten boom in huis. Hier kan lekker aan gekrabd worden en op geklommen en gespeeld worden. Dit zal de natuurlijk instincten van de kat aanwakkeren en blijven uitdagen. Dit is goed voor de ontwikkeling van jonge katten, en het houdt de oudere katten ook nog gezond en in beweging! Zeker als jouw kat niet van het grauwe en koude weer buiten houdt, zal zo een krabpaal zeker een uitkomst bieden.

 

Natuurlijk moet je ook niet de kattenbrokjes en het waterbakje vergeten. Net zoals wij eten en drinken nodig hebben om goed te functioneren, hebben katten dit ook nodig. Maak de voederbakken regelmatig ook schoon, jij wilt ook niet van een vies bord eten!