Tuin Wonen

Eindeloos veel plezier met een trampoline

In veel Nederlandse tuinen is tegenwoordig een trampoline te vinden. Veel kinderen zijn dol op trampolines, omdat ze zich er de hele dag op kunnen vermaken. Daarnaast zorgt een trampoline er ook voor dat kinderen genoeg beweging krijgen op een speelse manier. Een trampoline is echte investering voor het hele gezin. Ook als volwassene is het namelijk goed voor je conditie en motoriek om regelmatig te springen!

Veilig spelen dankzij een inground trampoline of een veiligheidsnet

Een trampoline neemt altijd een risico met zich mee en dat is de kans op vallen. Gelukkig zijn daar een aantal oplossingen voor. Zo worden de meeste trampolines geleverd met een veiligheidsnet. Het net wordt rondom de trampoline geplaatst, waardoor je nooit van de trampoline kunt vallen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een inground trampoline. Deze trampolines graaf je in, waardoor ze zeer dicht op de grond staan. De kans op pijnlijk vallen is hierdoor minimaal, omdat je niet van hoog kunt vallen. Zorg er altijd voor dat je minimaal een meter ruimte rondom de trampoline vrij houdt.  

Een ronde of een rechthoekige trampoline?

Je kunt niet alleen kiezen tussen een inground trampoline of een trampoline op poten, maar je moet daarnaast ook de keuze maken tussen een ronde en een rechthoekige trampoline. Een rechthoekig model neemt vele voordelen met zich mee. Kies je voor een rechthoekige trampoline, dan gaat er zo min mogelijk ruimte verloren in je tuin. Daarnaast staat een rechthoekig model een stuk strakker in je tuin. Verder heb je veel keuze tussen verschillende formaten. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden hoeveel personen de trampoline gemiddeld zullen gebruiken. Op een grote trampoline kun je namelijk met meerdere personen tegelijkertijd springen.