Interieur Wonen

Energiezuinig sfeer creëren

Sfeer creëren in je huis kun je doen met een tv wand met haard. Een open haard geeft natuurlijk van zichzelf al sfeer aan je huiskamer. Zeker in de koude wintermaanden. Maar met een elektrische haard inbouw kun je nog verder gaan. Je kijkt films en televisie alsof je in een bioscoop zit, maar dan gewoon bij je thuis. En dat op dezelfde muur als waar je je haard hebt. Dat klinkt als iets dat veel energie kost, maar het is ook nog energiezuinig.

De sfeer van een open haard

Een elektrische open haard geeft dezelfde sfeer aan je woonkamer als een echte haard. Een echte haard vraagt natuurlijk om hout en stoot allerlei stoffen uit die niet goed zijn. Daarom is een elektrische haard een goed alternatief. Dat ziet er bovendien ook strak uit. Het oogt net zoals een open haard, maar je hebt niet de lasten van een open haard. Met een inbouw kun je de elektrische haard dubbel dienst laten doen als televisiewand.

Films en tv op je muur kijken

Dan kun je kiezen of je films of tv kijkt of liever je open haard aanzet. Je kunt er ook nog voor kiezen om een soundbar in dezelfde wand te laten inbouwen. Dan waan je je helemaal in een bioscoop. In een wand waar je een elektrische haard inbouw plaatst, kun je bijvoorbeeld de televisie boven je haard laten plaatsen. Het is dus ook nog mogelijk om zowel televisie of een film te kijken als de haard aan te hebben.

Energiezuinig

De elektrische inbouwhaard is energiezuinig. Er wordt gebruik gemaakt van LED om de vlammen te verlichten, een duurzame vorm van verlichting. Het energielabel voor zo’n inbouwhaard is A++. Het precieze verbruik is ook afhankelijk van hoe warm je de elektrische haard zet. Hoe warmer, hoe meer je verbruikt.